Hoppa till huvudinnehållet

Färska siffror: Så placerar miljonärerna

Vilka aktier satsar Nordnets Private Banking-kunder på just nu? Hämta inspiration från miljonärernas val.

För att bli Private Banking-kund hos Nordnet behöver du ha 2,5 miljoner kronor i förvaltat kapital. Läs mer här.

PB-kundernas val: Mest köpta

Mest nettoköpta aktier bland Nordnets PB-kunder sedan årsskiftet:

Mest sålda

Mest nettosålda aktier hos Nordnets svenska PB-kunder sedan årsskiftet:

God riskspridning

Något som slår mig är att fler defensiva aktier tar plats i PB-kundernas aktieköp än om vi tittar på den totala kundbasen. Bland PB-kunderna hittar vi exempelvis Astrazeneca, Telia och Essity. Det är aktier som inte alls finns med när vi tittar på den totala svenska kundbasens aktieköp. En del aktier är dock lika populära bland PB-kunder som bland andra kunder; som Embracer Group, Volvo och Investor.

Min snabba analys är att många PB-kunder i snitt är lite äldre (56 år) än snittet för hela kundbasen, och därför kanske har hunnit uppleva både upp- och nedgångar på börsen. Det skapar en medvetenhet där man premierar riskspridning, diversifiering och långsiktighet. Man blandar defensiva aktier med tillväxtaktier, och det skapar en bra krockkudde om exempelvis inflationsoron skulle tillta och börsen skaka.

/Frida

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-05-10 11:16

Jepp, låter som en rimlig analys.