Hoppa till huvudinnehållet

Fallande volatilitet ger hopp om återhämtning

Detta inlägg är marknadsföring.

Börsdramatiken fortsätter alltjämt, men kanske med lite mindre panikartad underton. Jag kan se tidiga tecken på att den allra högsta volatiliteten med intradagsrörelser på uppåt 10% kan vara förbi. Som jag skrivit om de senaste veckorna brukar extremt hög volatilitet endast synas i samband med slutfasen på en nedgång historiskt. Därför blir det naturligtvis extra intressant att försöka analysera om vi befinner oss i just den situationen nu.

Enligt V.A.P-indikatorn (Volatility Average Points) ligger vi mycket nära den punkten. Det går också att se tendenser till att volatiliteten kanske börjar minska i diagrammet nedan, men det är fortfarande lite tidigt att dra några slutsatser. Jag vill se någon vecka till utan rörelser signifikant över 5% intradag för att börja “lita” på marknaden igen. Visserligen har kursen redan återhämtat sig lite från de lägsta noteringarna, men eftersom volatilitet inte är något som försvinner över natten kommer vi med all sannolikhet ändå att få se tvära nedställ kommande dagar. Det viktiga är att de inte blir lika stora som de vi sett senaste två veckorna. 

På längre sikt är börsen just nu extremt svåranalyserad ur teknisk vinkel. Politiska åtgärder och stimulanser, antal konkurser och kommande ökning av arbetslöshet kommer väga tungt. Det får jag återkomma till.

Karantän-kampanj! Missa inte karantän-kampanjen – du kan testa Autotrader gratis* under hela april och därmed utnyttja de snabba möjligheterna att handla både manuellt och automatiskt. Läs mer >

Rikard NilssonPartner
Utgivare av Autostocks analysplattform Autotrader

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer