Enter Cross Credit ser intressanta investeringsmöjligheter i räntemarknaden

Detta inlägg är marknadsföring.

Anders Wilson är ränteförvaltare på Enter Fonder. Han förvaltar fonden Enter Cross Credit som lanserades den 9 januari i år.

Enter Cross Credit är en aktivt förvaltad svensk räntefond, som huvudsakligen investerar i företagsobligationer och företagscertifikat emitterade i svenska kronor med en bedömd kreditrating mellan Investment Grade och High Yield.

Anders är även en av författarna till Enters marknadsanalys som återkommande publiceras på Enters hemsida. Vill du få regelbundna uppdateringar om makro och aktier kan du registrera dig som prenumerant på analysen via Enters hemsida.

Varför startade ni räntefonden Enter Cross Credit?

  • För att kunna utnyttja den skillnad i prissättning som finns i marknaden mellan obligationer med investment-grade rating och företag med lägre rating. Skillnaden i prissättning är delvis en funktion av olika investerares placeringsregler.  Det innebär i praktiken att färre investerare kan köpa obligationer med lägre rating vilket i sin tur innebär att prissättningen av den typen av placeringar i vissa fall blir attraktiv.

Hur väljer du ut företag som fonden investerar i?

  • Vi gör en egen kreditanalys och väljer ut bolag som vi uppfattar som attraktivt prissatta i förhållande till bolagets rating. Vi letar efter bolag som kan ha potential att få förbättrat kreditbetyg över tiden vilket innebär bra avkastningspotential. Vi jobbar även mycket med att sprida riskerna så att portföljen inte blir alltför koncentrerad i vissa bolag eller branscher.

Hur ska man som investerare tänka när man vill investera i dagens marknad med låga räntor?

  • Det beror lite på vad syftet med placeringen är. Vill man maximera avkastningen kan man titta på Hi-Yield fonder, men då blir både avkastningen och risken högre och mycket mer aktielik. Vill man få ner risken i sina ränteplaceringar men fortfarande ha möjlighet att få positiv avkastning tror vi att man skall titta på fonder som investerar helt eller delvis i företagsobligationer.

Vad innebär det för kunden att Enter Cross Credit är aktivt förvaltad?

  • Det innebär att vi hela tiden följer de investeringar vi gjort och att vi hela tiden omprövar dem för att se om vi kan hitta andra investeringar som bättre passar portföljen, ur både avkastnings- och riskhänseende.

Hälsningar,

Enter Fonder

Du hittar fonden här på Nordnet

Text: Enter Fonder

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer