Hoppa till huvudinnehållet

En ny notering och hur ska man se på nya MTG?

Läs vad Börsplus tycker om MTG, Nepa, RNB, Teqnion, Fortnox, NP3 Pref, Firefly, Nent Group, HM samt Obstecare. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

MTG

MTG handlas i dag för första gången utan rätten till TV-verksamheten Nent. Kursen ligger kring 125 kronor. Till den värderingen är aktien endast intressant för den som tror på de mer optimistiska scenarierna för Esport.

Nepa

Kundundersökningsföretaget Nepa pratar rutinmässigt om bolagets produktsatsning som ska möjliggöra 20-procentiga rörelsemarginaler. Men att följa utvecklingen och bedöma den potentiella skalbarheten i affären är nästan omöjligt givet bolagets klena informationsgivning.

RNB

Klädbolaget RNB redovisar en medioker kvartalsrapport och aktien faller på beskedet. I höstas tog styrelsen beslut att dela upp koncernen i tre separata bolag. Kan detta möjligen påvisa att det finns dolda värden i RNB?

Teqnion

Industrikonglomeratet Teqnion är en ny serieförvärvare på väg till börsen. Bolaget ger ett seriöst intryck men mest av allt är det prislappen på 10 gånger vinsten som lockar. Det gör oddsen tillräckligt goda för att vi ska teckna en post till Börsplus portfölj. Försa handelsdag är nu på torsdag.

Fortnox

Mjukvarubolaget Fortnox har uppvisat en fantastisk försäljningsutveckling de senaste åren. Aktien ser vid en första anblick väldigt dyr ut. Men dyrt kanske till och med kan bli ännu dyrare?

NP3 Pref

Fastighetsbolaget drivs med hög skuldsättning och en aggressiv expansionsagenda. Men fastigheternas goda kassaflöden och stabila huvudägare är tecken som ändå talar för NP3:s preferensaktie.

Firefly

Brandskyddsföretaget Firefly är ett ganska anonymt börsbolag som inte gör särskilt mycket väsen av sig. Istället låter de siffrorna tala. Hur ser potentialen ut inom bolagets infrastrukturlösningar och har bolaget verkligen den värdering det förtjänar?

Nent Group

Nordic Entertainment Group, Nent, gör idag debut på börsen. Lockelsen i aktien är bolagets framgångar med sin streamingtjänst Viaplay.

HM

Hennes & Mauritz presterar det sämsta resultatet på mycket längre – men det var något bättre än väntat och aktien stiger drygt 10 procent på beskedet. Skymtar en vändning i klädkedjan?

Obstecare

Obstecares AFL-system kan tidigt identifiera potentiellt svåra förlossningar. Bolaget hoppas på genombrott i USA. Det är inte otänkbart men svaga finanser är ett hinder på vägen att övervinna.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer