Hoppa till huvudinnehållet

En midsommarhälsning från produktchef Rasmus

Hej! Nu är midsommarhelgen här och det känns som denna minst sagt märkliga vår har gått otroligt snabbt! Sedan början på mars har de flesta på Nordnet – och alla inom Product & Tech – suttit hemifrån och jobbat på distans. Givet omständigheterna har det ändå fungerat otroligt väl. Vi har turen att ha en modern plattform som vi kan jobba med remotely och tillgång till alla de verktyg vi behöver (Slack, Zoom, Confluence, Jira) för att vardagen skall fungera så smidigt den bara kan.

Det har också hänt rätt mycket sedan jag skrev sist. Kanske den mest synliga förbättringen är vår nya instrumentsida för ETF:er (börshandlade fonder) som har fått en helt ny design, utökad data för till exempel hållbarhet, risk och volatilitet samt andra nyckeltal. Vi kör just nu ett A/B-test så det är 50% chans att just du får den nya sidan, men snart släpper vi den till alla kunder.

Vi har också gjort en mängd  smärre förbättringar för upplevelsen: sökfunktionen kommer nu ihåg dina senaste sökningar (och glöm inte att den hittar allt på siten, inte bara instrument), vår så kallade ”quickbar” med översiktlig finansiell information längst upp på alla sidor är nu släppt till alla kunder, vi har tagit höjd för längre instrumentnamn i bevakningslistor, och visar nu fondutveckling för både en dag och en vecka. Det har även blivit enklare att hitta kommande företagshändelser (såväl utdelning som rapportdatum), och har du svårt med vissa färger finns nu ett högkontrastläge att välja på (längst ner på sidan). Har du valutakonto har du nu tillgång till dessa konton på nya Nordnet och kan enklare växla pengar. Har du inte valutakonto kan man förstås även ansöka om det.

Vad gäller appen har det smattrat nya versioner som vanligt! Sedan v9.11 sist jag skrev är vi nu upp i v10.5 och det är en rad nya härliga funktioner som tillkommit. Bland annat har söktabben blivit en ny inspirationssida där du möts av de senaste aktiemarknadsartiklarna från vår blogg innan du börjar söka. Du hittar även dagens vinnare och förlorare här. Vi har lagt till ”genvägar” – en snabbmeny för att enklare komma åt insättningar eller andra kontospecifika transaktioner. Du får också de senaste avsluten uppdaterade i realtid på instrument- och ordersidorna i den här versionen. Vi har omarbetat Swish-flödet, och gjort det mer intuitivt och konsekvent. Vi har även gjort förbättringar i hur man markerar konton som favoriter och fler funktioner är på gång!

Nu är det som sagt snart midsommar och jag hoppas alla får en trevlig långhelg med sina nära och kära. Vi ser att allt fler handlar via appen och det tror vi bara kommer fortsätta när man förhoppningsvis är borta från sin dator under sommaren! På Nordnet ska även vi försöka vila upp oss men många team jobbar ett par veckor till och vi hoppas snart återkomma med både nya produkter och nya funktioner, i både app och web.

Trevlig helg på er!
Rasmus

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2020-06-19 08:57

När ska ni fixa kurslarm? Saknar den funktionen. Den gör skillnad för en trader till skillnad mot någon uppdatering för sökfunktionen osv.. kurslarm är ett under att ni inte har fixat och borde vara Näst på tur

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-06-19 09:04

Tack. Det är faktiskt just det vi håller på med. Teamet testade push notifieringar för kurslarm senast igår och planen är att släppa det under sommaren.

Anonym
Anonym
2020-06-23 10:32

Jag har inte fått quickbaren..

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-06-23 10:33

Hej! Det var jag som var snabbare med pennan än teamet var med att skicka ut den till alla. Sorry för det! Vi kommer rampa upp till 100% denna vecka.

Anonym
Anonym
2020-06-23 16:22

Hej,
Ang depåöversikt.
Vore suveränt om ni kunde fixat med en rad för inköpsvärde i Börshandlat.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-06-23 16:45

Hej! Tack för feedback. Menar du på totalen? Vi visar nu genomsnittligt anskaffningsvärde (GAV) som tredje kolumnen (efter namn och antal).

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-06-24 11:11

Ja, på totalen 🙂

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-06-24 11:12

Cool, tar med mig den.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-07-08 22:00

Sen vore det fint om ni kunnat ta en titt på procent färgen på värdepapperna, den gröna är för ljus/suddig, skulle varit en aning mörkgrön och lite skarpare. Den röda procent angivelsen är OK, den är lite mörkare och klarare när man jämför,
Har även försökt ställa in på högkontrast på er sida och även på laptopen men blev inte bättre. Hoppas det är nåt ni kan lösa,
mvh

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2020-07-08 22:09

Tack. Tar med mig den till designteamet.