Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden – Ekonomisk IQ del 2

 

#Sparpodden ep 133. I veckans pod så får Peter och jag återigen besök av kognitionsvetaren Elin Helander, vi pratade ju för två avsnitt sedan om att vi skulle göra en undersökning på er lyssnare. Det är en hel del av er som svarat på undersökningen och nu kommer vi få svaret: hur hög Ekonomisk IQ har vi egentligen?

Angående Fingerprints kommande split, pratar vi om fenomenet rea vid splittar plus mycket mer.

Lyssnarfrågor                        

Riktigt många frågor nu och vi hann plocka några av dem. Det handlar om Market Makers, Meda och Castellum bland annat.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
3 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-05-26 15:35

Hej,

Har ni någon aning om varför Kinnevik A och Kinnevik B har spreadat isär så mycket på sistone? Kan det vara någon maktstrid eller varför är de rösttunga aktierna nu mer värda? Några konspirationsteorier? 😉

// Johan

Anonym
Anonym
2016-05-26 19:14

Hej!

Tack för en grym podd!

Jag känner mig väldigt orolig efter att en kort tid sedan köpt en bostadsrätt utan att egentligen analysera marknaden. Nu när jag i efterhand har läst på ordentligt vill jag försöka skapa en hedge mot en eventuell bostadspriskrasch. Finns det några sätt för mig att göra en ”Big short”, eller är jag körd om/när krashen kommer?

Anonym
Anonym
2016-05-31 23:47

Hej och tack för en mycket bra podd! Jag är en student som läst klart företagsekonomiprogrammet inriktning finans och kommer troligen fortsätta med master inom finans. Är inte helt säker på vad jag ska syssla med sen, men är intresserad av aktier och sparande. Hittills har jag inte investerat något i aktier utan hållt mig till Günthers rekommendationer om nordnets indexfonder. Min fråga är om ni anser det värt att sätta sig in mer kring fundamental analys med tanke på allt man hör om effektiv marknad och alla analytiker/fondförvaltare som aldrig lyckas slå index över tid? Behöver man vara ett… Läs mer »