Hoppa till huvudinnehållet

E-sport, möbler och medicinteknik bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Börsplus tycker om NCC, Oncology Venture, MTG, Bygghemma, Note, Data Respons, Lammhults, Boule Diagnostics, Cloetta, Handicare och Börsplus portfölj. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus. Signa upp dig här och få från 15 % rabatt på tjänsten.

NCC

Än så länge tycks utvecklingen inte gå i rätt riktning för byggbolagets halvnya VD Tomas Carlsson. Den som hoppas på aktien behöver nog tro att NCC:s försiktiga redovisning kan mynna ut i betydligt högre vinster framöver.

Oncology Venture

Oncology Venture utvecklar en teknologi som lovar ge ratade cancerläkemedel en andra chans på marknaden. Frågan är om den havererade aktien är värd en andra chans när styrelsen överraskar med nyemission, ledningsbyte och ny strategi.

MTG

Bolaget överväger en försäljning av sina spelverksamheter vilket skulle renodla MTG till E-sport. Blir planerna verklighet är aktien spelbar.

Bygghemma

E-handlaren inom byggvaror och heminredning har bevisat sig på ett antal viktiga punkter under året. Det gör aktien värd att hålla ögonen på.

Note

Kontraktstillverkaren Note har ett bra år bakom sig med stark tillväxt och förbättrade marginaler. Trots att aktien gått fint ser värderingen inte särskilt utmanande ut.

Data Respons

Den norska IT-konsulten har genom en handfull bra förvärv gjort en imponerande turn-around under senare år och utsikterna är goda. Men är aktien värd en premie?

Lammhults

Möbelföretaget Lammhults har ett bra år bakom sig med stigande marginaler. Tror man trenden fortsätter är potentialen lockande. Men en vikande konjunktur oroar.

Boule Diagnostics

Diagnostikbolaget levererade ett rekordkvartal med fin tillväxt och starka marginaler. Hur ska man se på aktien framåt?

Cloetta

Godisbolaget gör mycket rätt men verkar ha svårt att omsätta växande försäljning i högre vinster. Aktien har gått bra och hoppet om bättre lönsamhet lever fortfarande – men vi väljer att sälja Cloetta ur Börsplus portfölj.

Handicare

Styrelsens beordrar en strategisk översyn som kan avslöja dolda värden. Men förutsättningarna kunde vara bättre.

Börsplus portfölj

Oktober betyder rapporter och för portföljens del var det ömsom vin ömsom vatten.

Inbjudan Börsplus Temadag Lönsamma Småbolag

Den 28 november går Temadagen Lönsamma småbolag av stapeln. Klicka på länken för anmälan.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer