Hoppa till huvudinnehållet

En bubblande marknad för E-sport

Fenomenet E-sport har fullständigt exploderat senaste åren och inte minst påskyndats tillsammans med allt annat digitalt under det innevarande året. Vi kollar läget med Inge Heydorn som är förvaltare med fokus på E-sport hur man kan exponera sig mot denna marknad.

Fokus på E-sport

Inge förvaltar Finserve Global E-sport fonden. När det kommer till E-sport så kanske man tänker på lagen som spelar. Precis som det finns börsnoterade fotbollslag så finns det faktiskt också börsnoterade E-sportlag. Danska Astralis Group har fått mycket uppmärksamhet sedan deras IPO förra året. Kursutvecklingen har dessvärre inte varit så imponerande.

Det är inte E-sportlag som Inge är intresserad av, utan snarare produkter och kringtjänster på området E-sport. Du har grafikkortstillverkaren NVIDIA, eller processortillverkaren AMD.
Du har spelbolagen så som Take-Two och Activision Blizzard. Eller för den delen ett MTG som fokuserar på sändningar och distribution på området.

Kolla in för att höra vad Inge tror om marknaden och framtiden för E-sport. Hur navigerar han bland bolagen och vad letar han för typ av investeringar?

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer