Hoppa till huvudinnehållet

E-handel, IT- och hygienbolag bland veckans köpvärda aktier

Läs vad Affärsvärlden tycker om Essity, Nelly Group, Infracom, Alltainer, Feelgood, Nibe, Fortinova, Luxbright, Renewcell, Circhem och Embracer. Vi bjuder också på nyheter kring Afv-portföljen och Buy&Hold-portföljen. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Affärsvärlden. Signa upp dig här och få från 15% rabatt på tjänsten.

Essity

Hygienkoncernen Essity har en stark marknadsposition och tillväxtmöjligheterna är goda. Bolaget borde vara en långsiktig vinnare på den ökade medvetenheten kring hygien och hälsa.

Nelly Group

Efter Qliro-uppdelningen står nu e-handlaren Nelly på egna ben. Är aktien köpvärd?

Infracom

IT-bolaget har varit stabilt som en klocka under viruskrisen. Nu siktar ledningen på att skala upp förvärvstillväxten.

Alltainer

Det nybildade bolaget Alltainer tillverkar och säljer inredda containrar. Nu ska bolaget notera sig på Spotlight. Är det läge att teckna aktier i noteringen? Sista teckningsdag: 201125

Feelgood

Feelgood är en av Sveriges största aktörer inom företagshälsovård. Bolagets satsning på vårdappen Feelgood Plus kan bli en viktig konkurrensfördel på sikt. Är aktien köpvärd?

Nibe

Det småländska kvalitetsbolaget har blivit en favorit bland förvaltare med hållbarhetsfokus (ESG) och aktien har stigit kraftigt senaste året. 2025 siktar Nibe på att nå 40 miljarder i omsättning.

Fortinova

Fastighetsbolaget valde att maximera prislappen och aktien steg ett fåtal procent när handeln slogs på.

Luxbright

Göteborgsföretaget Luxbrights aktie föll något vid handelsstarten på First North.

Renewcell

Börsaktuella Renewcells affärsidé är att återanvända textilen i gamla kläder i nya plagg genom en unik process inspirerad av skogsindustrin. H&M och Levi´s är redan med på tåget. Kan ett bolag bli mer ESG-korrekt? Troligen inte – men är Renewcell värd prislappen på 2,5 miljarder kr? Sista teckningsdag: 201124

Circhem

Noteringsaktuella Circhem sysslar med att återvinna lösningsmedel. Bolaget har en färdig anläggning för kommersiellt bruk och siktar nu på notering på First North. Sista teckningsdag: 201125

Krönika Embracer

Embracers VD och grundare Lars Wingefors är en gudabenådad entreprenör. På fyra år har gamingbolagets börsvärde gått från 1,5 till nära 80 miljarder. Men nu är det hög tid att ställa ett antal besvärliga frågor för att utröna om affärsmodellen verkligen kan hålla allt vad den lovar.

Buy&Hold-portföljen

Ett halvdant bud, femton inköp och tapp mot index. Så har november varit så här långt för Buy&Hold-portföljen.

Afv-portföljen

Ett hyllat tillväxtbolag, två hatade aktier och börsens i vårt tyckte bästa spelbolag tar plats i Afv-portföljen.

Vill du läsa analyserna och mycket mer? Läs mer om Affärsvärlden och rabatten du får med Nordnets erbjudande

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer