Hoppa till huvudinnehållet

Svindyr lunch som kan göra underverk.

Årets dyraste lunch?

För några veckor sedan avgjordes auktionen där jag, till förmån för Ung Cancer via Havskampen, bjöd ut en lunch tillsammans med mig. Varför jag tycker att detta var viktigt kan du läsa mer om här.

Min tro när vi bjöd ut denna lunch var att den skulle kunna inbringa kanske 2000 kr. Det var därför med stor glädje och förvåning som jag konstaterade att en branschkollega valde att lägga 9000 kr för en bit mat och samtal med mig!

Vem var hen?

Dessa pengar går oavkortat till Ung Cancer och jag känner en stor tacksamhet till budgivaren, som vill vara anonym. Men i veckan hade vi vår lunch! Det var med spänning som jag mötte upp denna person. Vem var hen? Vad an detta engagemang i denna fråga?

Varit i samma helvete

Lunchen blev mycket trevlig och vi kom att tala om finansbranschen, vägval i livet, hushållsekonomi och den förhatliga sjukdomen cancer. Det visade sig att budvinnaren, precis som jag, fått uppleva cancern från nära håll. Även hens bror drabbades av cancer men har lyckligtvis lyckat bekämpa den, tillskillnad från min bror. Tillsammans delar vi upplevelsen av att leva i ett helvete när en av de närmsta personerna i livet kämpar för sin överlevnad.

Jag tror att vi båda reflekterar kring livet på ett sätt som många andra unga inte gör. I vardagen är det nämligen lätt att stressa upp sig över alla måsten och glömma bort att leva livet. Man är ju närmast odödlig tills någonting händer…

Man ångrar bara det man aldrig gjorde

För min del har livet efter min bror kantats mycket av devisen: man ångrar bara det man aldrig gjorde. Det har gjort det lättare för mig att bryta mot normer och våga följa hjärtat istället för hjärnan i de stora livsfrågorna. Dessa tankegångar verkar stämma väl överrens med de jag hörde från min lunchkamrat.

Vår lunch var så trevlig att jag hoppas av vi kommer att fortsätta hålla kontakten. Jag kommer i alla fall göra mitt för att så ska bli fallet!

Tack för engagemanget

Tack till alla, som på olika sätt, engagerade sig i denna insamlingskampanj. Tillsammans har vi lyckats nå ett steg närmare att utrota den vidrigaste sjukdomen i världen. Ett särskilt tack går även till min gudson som hjälp till att dra uppmärksamhet till denna insamling. Du är fantastiskt!

Lyckohälsningar

Günther Mårder – som här kan följas på Twitter.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer