Hoppa till huvudinnehållet

Du kan öka din framtida lön

Fri flytträtt betyder att du har makten att bestämma var dina pensionspengar ska växa. Antingen hos banken du är van vid eller hos oss som skippar alla onödiga avgifter – för att du ska få mer pengar över? Valet är ditt.

Vi pratar ofta om att du slipper onödiga avgifter när du flyttar till oss. Och det stämmer faktiskt. Här betalar du bara för det du köper; förvaltningsavgift för fonder eller courtage för aktier. Givetvis tar vi inte högre förvaltningsavgifter här, än om du köpt fonden någon annanstans.

Genomsnittskunden som flyttar sin pension till oss slipper över 500000 kronor i onödiga avgifter*. Tänk att en ynka avgift på, säg 0,65 procent, kan bli så mycket pengar. Det beror på att det är ett så långsiktigt sparande. Du betalar ju, år efter år. Även när du tar ut din pension fortsätter du att betala. Det är faktiskt inte alla som känner till det.

Det första du behöver göra är att beställa en sammanställning

Alla pensionskonton som är öppnade efter 2007 omfattas av flytträtt. Om du vill veta vilka pensioner du har, om de kan flyttas och vad ditt nuvarande bolag eventuellt tar betalt för det behöver du bara beställa en pensionssammanställning. När du vet vad du har kan du också ta ställning till om det finns bättre alternativ. Det kostar inget att beställa en pensionssammanställning av oss.

Aktier populärt hos våra sparare

Jag tror att de allra flesta flyttar till oss för de låga avgifternas skull. Men det är också många som uppskattar möjligheten att handla aktier i pensionen. Det är faktiskt ingen annan på marknaden som erbjuder det.

En vanlig missuppfattning är att du behöver göra allt själv hos oss. Du köper visserligen fonder och aktier själv, men vi har en flyttservice som du kan vända dig till med alla frågor. Både praktiska spörsmål och om du behöver hjälpa att räkna på om en flytt är lönsam eller inte. Med våra smarta digitala verktyg får du också konkreta förslag på fonder – anpassade efter dig och din riskprofil. För egen del har jag inget emot att skippa den mänskliga faktorn när det kommer till så viktiga saker som placeringar.

Pension är lön

Pension kan upplevas avlägset, svårt och oviktigt. Och det är inte så konstigt när man är mitt i livet. Men tänk på att din pension är din lön längre fram, en lön som du kan påverka idag. Ta makten över din framtida lön – låt inte avgifter äta upp den.

Beställ en gratis pensionssammanställning och få reda på om du kan flytta

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

*Med en tjänstepension på 0,5 mkr vid 35 år och 6% i antagen avkastning varje år har du vid 65 år cirka 2,9 mkr om du sparar hos oss, jämfört med ca 2,4 mkr om du sparar hos ett bolag som tar 0,65% i kapitalavgift och 360 kr i fast årsavgift. Skillnaden på cirka 0,5 mkr beror på att du hos det andra bolaget betalar ca 230 000 kr i avgifter.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer