Hoppa till huvudinnehållet

Drygt 52 miljoner till Nordnets kunder under 2020

Idag får Nordnets kunder dela på 14 364 324 kronor. Utbetalningen kommer från vårt prisbelönta aktielåneprogram och avser det fjärde kvartalet 2020. Totalt utbetalades mer än 52 miljoner kronor till våra kunder med kapitalförsäkring och pensionsförsäkring under förra året.

Aktielåneprogrammet innebär att du som sparar i kapitalförsäkring eller pensionsförsäkring har möjlighet att få en extra avkastning på de aktier du väljer att investera i. Det beror på att aktierna lånas ut till andra, som i sin tur betalar en ersättning för lånet. Sedan programmet lanserades för drygt två år sedan har våra kunder fått dela på närmare 80 miljoner kronor.

Aktielåneprogrammet blev en omedelbar succé och det förbättras löpande med fler aktier och nya marknader. Idag får du ersättning för utlåning av svenska, norska, danska och finska aktier. Vi räknar med att inom kort lansera åtminstone två nya marknader. Vilka det blir får jag återkomma om.

Aktierna som gav mest under Q4

Hur stor utbetalningen blir för en enskild aktie beror på faktorer som utbud och efterfrågan, hur stort innehav du har och hur länge du behåller innehavet.

Du som investerat i aktier som lånas ut inom ramen för aktielåneprogrammet kommer under dagen att få en utbetalning till ditt Nordnetkonto. Logga in för att se hur mycket du får, eller aktivera pushnotiser i appen för att bli notifierad.

De aktier som gav mest under Q4 2020 är:

Bästa hälsningar,
Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om aktielåneprogrammet här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer