Hoppa till huvudinnehållet

Drygt 100 000 nya kunder valde Nordnet 2017

Idag presenterar vi vårt resultat för det fjärde kvartalet 2017. När vi summerar 2017 kan vi konstatera att det var ett oerhört händelserikt år för oss där det är extra glädjande att mer än 100 000 nya kunder valt oss. Våra kunder har nu placerat 272 miljarder hos oss, vilket är en rekordsiffra.

En av mina höjdpunkter under året är utmärkelsen som ”Årets Bank” i Sverige. Bakom priset, som delades ut för tjugosjunde gången, står Nordens största privatekonomiska magasin, Privata Affärer. Motiveringen från juryn löd ”Banken som gått i bräschen för att göra sparande enklare ökar tempot. Juryn gillar fler konkreta tjänster som kan förbättra våra läsares ekonomi”. Enligt mig är ”Årets Bank” den finaste utmärkelse en svensk bank kan få, och jag är mycket stolt över att jag och mina medarbetare under hösten lyckats leverera många konkreta förbättringar för våra kunder.

Sparande är vår själ och det många förknippar oss med. Vi märker glädjande nog även ett ökande intresse för våra låneprodukter, där bolånet – vårt senaste tillskott i portföljen – står för den största ökningen. Detta är i linje med vår strategi om att utveckla ett bredare produkterbjudande som öppnar möjligheten att samla en större del av sina bankaffärer hos oss.

Vår produktstrategi vilar på tre ben – egenutveckling, partnerskap och investeringar. Inom de områden där vi själva kan realisera ambitionen om att bygga världens bästa kundupplevelse inom sparande och investeringar gör vi utvecklingen på egen hand, och i andra fall ingår vi samarbeten eller gör förvärv. Hösten 2017 köpte vi exempelvis 5 procent privatekonomiappen Tink, samtidigt som vi tecknade ett avtal som ger oss en licens till Tinks teknologi. Vi kommer inom kort presentera det första resultatet av vårt samarbete som innebär att vi kan visa upp våra kunders samlade innehav i aktier och fonder, oavsett var dessa förvaras. Detta betyder att man som Nordnetkund inom kort kommer att kunna se innehavet i andra banker jämsides med sparandet hos Nordnet, i en och samma vy.

Utvecklingen av vår nya webbsida fortsätter, och samtliga kunder i Norden har nu tillgång till den funktionalitet vi hittills har lanserat. Utvecklingen av sajten sker successivt i en nära dialog med våra användare, och fram till idag har vi i det nya gränssnittet lanserat orderläggning inklusive nya funktionen stop-loss på alla marknader, ”Min ekonomi” med kontoöversikt, samt ”Marknadsöversikt” med börskurser, topplistor och nyheter. Vår nya app är i slutfasen av utvecklingen och kommer att presenteras inom kort. Vi kommer löpande under året rulla ut nya funktioner.

Vi satsar mycket kraft och resurser på att utveckla vårt erbjudande inom digital rådgivning och vår nyligen lanserade produkt Robosave manifesterar den ansatsen. Vi kommer under 2018 fortsätta att introducera produkter som ger de nordiska privatspararna tillgång till högkvalitativ digital finansiell rådgivning och förvaltning av världsklass.
Mer om Robosave

Jag ser mycket fram emot 2018 och allt vi kommer göra för att utveckla vårt erbjudande och inspirera kring sparande. Om ett par veckor är det dags för vårt årliga event Nordnet Live, Nordens största sparevent. I år samlar vi gäster som Jacob Wallenberg, Annie Lööf, Ian Lundin, Camilla Läckberg och Rune Andersson. Jag är övertygad om att det kommer bli en dag full av energi och nya insikter.

Hälsningar / Peter
@CEONordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-02-02 11:54

Tink värka totalt värdelöst. Varför skulle ja vilja se mina innehav som ja har i andra banker. Ja förstå inte nyttan med det