Hoppa till huvudinnehållet

Det här är Hållbarhetsbloggen

Välkommen hit!

Syftet med den här bloggen är att bidra med kunskap kring hållbarhet i finansvärlden och inspiration till hållbara investeringar.

Jag som kommer bidra mest heter Rickard Nilsson, och är anställd på Nordnets kundservice. I mitt jobb märker jag att kundernas intresse för att investera sina pengar i hållbara fonder och bolag ökar hela tiden. Och det finns många rapporter och resonemang därute, men det kan vara svårt att sortera och förstå allt.

Jag skrev nyligen en uppsats om hållbara investeringar på Jönköping International Business School, och brinner verkligen för ökad kunskap om hållbarhet i finans- och affärsvärlden. Jag kommer alltså vara huvudbloggare här, men jag kommer också bjuda in gästbloggare som får bidra med sina perspektiv.

En del av Nordnets citizenship-program

Vår ledning här på Nordnet startade förra året ett program för att på ett hållbart sätt ha en positiv effekt på samhället, miljön, privatspararna och de anställda, samtidigt som man skapar värde för företaget och aktieägarna. Det kallas för Citizenship. Programmet ger oss anställda chansen att engagera oss i frågor som vi brinner för, och som skapar ett gemensamt värde. Den här bloggen är mitt bidrag.

Ett forum för kunskap, diskussion och reflektion

För att ni läsare ska veta vad ni kan förvänta er av mig och Hållbarhetsbloggen, har jag satt upp ett enkelt ramverk.

Vad bloggen är:

  • En objektiv källa till information om hållbar finans
  • Ett forum för ökad kunskap om hållbart sparande och hållbara investeringar
  • Ett medel för att öka medvetenheten inför dina investeringsbeslut

Vad bloggen inte är:

  • Vi tar inte ställning
  • Vi diskuterar inte enskilda investeringar, och kommer inte med rekommendationer. Om du vill diskutera enskilda investeringar, kan du göra det på Shareville.

Låt oss bli hållbara tillsammans!

Däremot får du gärna tipsa om ämnen, ge mig feedback och ställa frågor här i kommentarsfältet.

Ser fram emot spännande möten och diskussioner!

Hållbara hälsningar,
Rickard

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2015-08-20 23:42

Bra initativ på bloggen, ligger onekligen helt rätt i tiden. Två teman som jag själv gärna hade velat lyftas är investeringsmöjligheter i Clean Tech samt en genomgång/diskussion av företag som börjat anama cirkulär ekonomi i sin affärsmodell.

Lycka till med bloggandet!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-08-21 14:55

DrVic,
Kul att du visar intresse för bloggen! Släppte precis ett nytt inlägg, ta och kika på det:https://nordnetblog.wpengine.com/oljefonden-och-hallbarhet-synonymt-med-varandra-eller-varandras-raka-motsatser/21/08/2015/

Ska fundera lite över det där och se vad vi kan göra, kanske blir ett svar direkt här, eller om vi dedikerar ett helt eget blogginlägg till det! Jag tänker såklart på det senare 🙂

Trevlig helg!

//Rickard

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2015-12-11 16:22

Oh wow, I am speechless… Lena, your card is a real mertespiace. I stared it for a long time. Love your colouring it is so stunning!Hopefully you had good time yesterday :)Hugs,Aija

Anonym
Anonym
2015-08-27 07:33

Bra initiativ. Hoppas får bra tips.

Anonym
Anonym
2015-12-11 14:14

Vill du bli dele4gare i en Lamborghini de5 skall du genast ievsntera i FLI. Den sk senior investment comissioner i Sverige har sje4lv talat om ff6r mig att han e4ger en Lamborghini.Vidare har jag fe5tt hf6ra att han bor i en villa ve4rd 10milj kronor och att han e4ger ochse5 en Porsche och en BMW. Om ke4llan till denna upplysning e4r trove4rdig vet jag inte, men jag skall utforska detta ne4rmare. Vid ett mf6te med senior investment comissioner se5 garanterade han mitt insatta kapital personligen. Med tanke pe5 hans inkomst enligt skattemyndigheten fre5gade jag honom var han skulle ta dessa… Läs mer »