Hoppa till huvudinnehållet

Det går fort nu!

Sedan jag började på Nordnet i oktober förra året så har den vanligaste frågan jag fått varit: ”När kommer den nya siten?” Och inte bara av er kunder, utan även från vår styrelse och våra ägare samt familj och vänner. ”När blir nya webben ’default’?” I början kändes det målet rätt avlägset och det vi hade i produktion kände varken ni kunder eller vi själva var riktigt bra nog.

Tillsammans började vi därför bryta ner målet och sänka tröskeln för hur många sidor som krävdes för att få den nya webben som ”default”, vilket innebär att du per automatik landar på vår nya sajt när du skriver nordnet.se i din webbläsare. Eftersom det var svårt att avgöra vår arbetstakt i början vände vi på frågan: vi vet att det inte går att säga när nya siten blir färdig, men OM vi skulle vara klara till sommaren, hur snabbt måste vi jobba då? (Tack Kjell Enhager för denna ”glassboomerang”).

Med feedback från er kunder samt hjälp av vårt Analyticsteam tittade vi på de vanligaste användarflödena på vår gamla web och vilka serier av 1-4 sidor ni använder mest.Med det gjort identifierade vi ”Min ekonomi”, ”Depåöversikten” och ”Marknadsöversikten” som tre sidor som förvisso fanns på nya webben men som behövdes designas om från grunden för att vara tydligare, visa bättre information och ge er kunder de verktyg ni behöver för att ta hand om era investeringar.

Norge blir nu först land ut med lanseringsdatumet den 1a juni för att ta hand om de nya kunder från Netfonds bank, som Nordnet köpte i vintras. Sverige och övriga norden får den nya siten först efter sommaren. Alla svenska (och danska och finska) kunder kan förstås redan nu använda den nya sajten genom att bokmärka http://next.nordnet.se och använda den adressen varje gång man vill logga in på webben.

Det betyder inte att vi är helt färdiga. Många sidor är inte klara ännu och ibland kommer ni hamna på den gamla siten om ni klickar på en sällan-använd funktion. Vi kommer alltid varna innan det händer och vi jobbar så klart vidare efter 1a juni med att bygga även de sidorna på nya webben.

Förra måndagen släpptes ”Min ekonomi”, den mest använda sidan på hela siten. Det är första iterationen men vi tycker redan den är betydligt bättre än det vi hade tidigare. Sidan besvarar de vanligaste frågeställningarna: ”Hur går det för mina investeringar?”, ”Hur går det för marknaden?” och ”Är det något jag måste agera på?”. Och i onsdags släpptes systersidan ”Depåöversikt”. Tack för all spontan feedback på Twitter och Shareville. Den mest eftersökta funktionen är favoritkonton och möjligheten att (igen) kunna aggregera alla konton. Det jobbar vi på.

Igår släppte vi också ”Marknadsöversikten” som helt gör om den sida vi haft hittills. Där kan du huvudindex, mest omsatta, vinnare och förlorare samt nyheter mm. Testa gärna och ge oss feedback!

På tal om feedback vill jag tacka alla er som läser och kommenterar denna blogg. Er feedback – ris som ros – är ovärderligt för oss. Vi finns ju här för er, kära kunder, och då vill vi ta all era krav, önskningar och förhoppningar med oss när vi bygger världens bästa site för sparande och investeringar!

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
7 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-05-28 18:37

Kul att det går bra med sajten! Jag skulle vilja requesta två saker: Det ena är automatisk överföring till kreditkonto (t.ex. vid månadsspar) för oss som har värdepapperslån. Just nu måste man manuellt överföra pengar från Aktie- och fondkonto till kreditkontot. Det andra är nerladdning av historiska fondkurser. Det vore jättesmidigt för oss som portföljoptimerar i Excel!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-28 20:34

Tack för bra feedback och två bra idéer. Tar med mig båda till backloggen.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-29 04:22

Tack Rasmus! Ser fram emot nya sajten!

Anonym
Anonym
2019-05-28 19:25

Kanske sveriges bästa site för investeringar. Tror knappast ni har resurser att lägga mest pengar i hela världen på er sajt så att den blir bäst i hela världen. Men det är väll inte bara sajten som spelar roll om man väljer er som bank. Lika viktigt är väll vad ni kan erbjuda för bra vilkor till kunderna. Som är bättre konkurrenterna

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-28 20:35

Hej! Nej, vi har verkligen inte resurser att lägga mest pengar i hela världen på vår sajt. Men jämför gärna med storbankerna – här eller i de andra nordiska länderna – som ju har oändligt mycket mer resurser än vad vi har. Och vi tar verkligen in mer än bara tekniken när vi har ambitionen att bygga en användarupplevelse i världsklass: produkter, service, villkor och förstås platformen. Vi vill inte sikta lägre.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-28 21:00

Ja ser fram emot att testa den nya. Men ja har en bugg när ja loggar in. De står att ja inte värdepapper. Ja har för många. Så de vissar noll. När ni lansera den nya sidan. Blir man tvingad till den. Eller kan man välja den gamla ett tag. Så gör swedbank för tillfället. Man kommer in på den nya. Gillar man inte den så kan man välja den gamla.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2019-05-28 21:13

Hej! Märklig bugg. Du får gärna höra av dig till vår kundtjänst på 010-5833000 mellan 08.30-20.00 så kan de felsöka på din depå. Du kan börja testa nya siten redan nu på http://next.nordnet.se. Man kommer kunna gå tillbaks till den gamla under en övergångsperiod men vi ser förstås gärna att kunderna lär sig använda och tycka om den nya siten.