Det bubblar i Millicom – Börsmåndag

Millicom har haft ett kämpigt år, aktien är ner ca 22% och storägaren Kinnevik håller på att avveckla positionen. Millicoms verksamhet kretsar kring linjär TV i Latin Amerika och Afrika men även mobila tjänster, bredband m.m. Någon kanske skulle säga en aningen föråldrad affär, men kassaflödesmässigt är det otroligt lönsamt. Under veckan har DI gett köp rekomendation, men det finns saker i närtid som skulle kunna pressa aktien mer.

Dels så kommer Kinneviks utdelning av Millicom att realiseras under kommer två veckor. Inlösenaktien har sista handelsdag 29 november och 5 december så bör aktierna vara hos alla Kinnevik IL ägare. För den som är intresserad av Millicom så har det under veckan varit upp mot 3% rabatt i form av skillnad mellan Kinnvik IL och Millicom aktien.

Dessutom med start från 2 december så kommer OMXS Benchmark Index inte längre innehålla Millicom aktier, indexfonder så som Nordnet Superfonder Sverige och liknande som följer det indexet kommer sälja av om de inte redan sålt.

Så det finns lite bubblare i Millicom i närtid som är bra att ha koll på om du är nyfiken på bolaget och/eller äger Kinnevik aktier sedan tidigare.

/Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson
Investeringscoach på Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
4 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2019-11-26 08:48

Bra inlägg, dock är det 29e nov som ska stå på presentationen.

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2019-11-27 16:34

Yes, attans. Är givetvis 29e november som är sista handelsdag

Anonym
Anonym
2019-11-26 12:13

Tja! Bra och intressant inlägg. Hur lång tid tar det för fonder att sälja sina innehav, samt säljer fonder sina innehav över börsen?

Tänker iaf att om alla OMXSB indexfonder säljer sina innehav under samma dag så lär vi se en rejäl dipp i kursen den 2:a december?

Anonym
Anonym
Svara till  anonymous
2019-11-27 16:34

Svårt att veta exakt. Några har säkert redan börjat sälja en del.
Men givet att alla Kinnevik investerare får Millicom aktierna nästa vecka + faller ur index så borde nästa vecka vara negativ. Men det är svårt att veta exakt när de säljer givetvis.