Hoppa till huvudinnehållet

“Depån är inte pengar, det är poäng”

Möt entreprenören och investeraren Petter Hedborg. Peter driver idag fintechbolaget Modular Finance och har tidigare startat och sålt Introduce. Han är även styrelseledamot i börsaktuella Söder Sportfiske och delägare i Börsdata.se.

Podden bjuder på ett djupgående samtal om investeringsfilosofi. Peter delar med sig av sina tankar kring portföljkoncentration, hur man analyserar småbolag och letar efter aktier med 3-stegs-raket-möjligheter; top-line-tillväxt, operativ hävstång och möjlighet till multipelexpansion. Samt, inte minst, hur man ser till att investeringar blir så roligt att man vill fortsätta.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-08-26 21:20

Varför är Alexander så emot att ha cash och vara full investerad ? Petter gör bra att ha 10-20% i kassa, man vet aldrig ! Full investerad är ju längre ok men också vad har du för likvider om dina favoriter eller du ser en sjuk deal ? Håller med Petter här ! Min 54-55

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-09-02 15:33

Tjena Sebastian, Det är precis detta som jag älskar med börsen – det är ett hantverk och det finns inga exakta svar. Jag tror att både du och Petter gör rätt i att ha kassa, för att det just känns bäst för er och ni har förmåga att agera snabbt när tillfällen uppstår. Jag själv gillar att vara mer passiv, när jag hittat aktier jag gillar så vill jag bara äga. Så för mig funkar det fint med fullinvesterad och försöker använda måttlig belåning om jag ser smaskiga tillfällen. Lärdomen är nog att göra det som känns bäst för en… Läs mer »