Deklaration, sista minuten tips!

Du har väl inte glömt att deklarera?

Det är första maj i dag så nu är det verkligen dags! Andra maj skall deklarationen vara inne så har får du några sista minuten tips vad du ska ha koll på:

1: 2 maj, Deklarationen skall vara inlämnad på måndag senast kl 2400. enklast gör du det på skatteverket.se och loggar in med hjälp av BankId.

2: Godkänn inte bara din deklaration rakt av utan läs igenom och stäm av att allt ser ok ut, ibland kan tex arbetsgivare skicka in felaktiga uppgifter.

3: Får du återbäring? Stäm av att du har rätt konto registrerat då kommer beloppet betalas ut till dig innan midsommar, saknas konto betalas det ut via avi om beloppet inte understiger 2000kr då ligger pengarna kvar på ditt skattekonto.

4: Har du använt RUT eller ROT stäm även av dessa belopp så att de är korrekta.

5: Särskild granskning, varje år tittar skatteverket lite extra på ett visst område. I år så kommer man titta på RUT o ROT. Man får inte använda sig av familj/närstående for den här typen av tjänster. Har du gjort det så är det läge att göra en självrättning. Detta gäller fem år tillbaka i tiden.

6: Gr deklarationen i tid! Skatteverket kan ta ut en avgift på 1250kr om du är sen.

7: Om du har frågor om din deklaration, ring skatteverket pa 0771–567 567 eller kontakta dem via deras Facebooksida. De har öppet extra länge de här dagarna.

1 maj Söndag 10:00–22:00
2 maj Måndag 08:00–24:00

På vår deklarationssida har vi samlat allt du behöver veta om det är något du känner dig osäker på.

Lycka till!

/Jocke

Joakim Bornold
Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer