Hoppa till huvudinnehållet

De vietnamesiska börsernas aktiehandel slås ihop under 2019

Sammanslagningen är en del av regeringens plan till att utöka transparensen på finansmarknaden. Både obligationsmarknaden och derivatmarknaden blir kvar på Hanoibörsen. En annan aspekt som få tänker på är att antalet börsnoterade bolag från Hanoibörsen (HNX) kommer sannolikt att inte få bli listade på Ho Chi Minh börsen (HoSE).

Saken är den att kraven mellan börserna skiljer sig. Exempelvis måste ett företag som ansöker om att lista sig på HoSE gå med vinst två år före börsnoteringen, medan HNX kräver endast året före. Utöver det skiljer sig lägsta tillåtna eget kapital, minsta antalet delägare och åtaganden från ledningen om att stanna i bolagen under en viss given period.

Förslaget om att slå samman börserna är inte nytt, men nu ser det ut att bli av 2019. Redan för fem år sedan var det på tapeten, men förslaget kom i skymundan för reformerna som tillät utländska investerare att få äga mer än femtio procent i ett börsnoterat företag.

Finansminister Dinh Tien Dung har som mål att öka transparensen genom sammanslagningen. Han tror att med enhetliga regler på aktiemarknaden kommer samtliga börsbolag att tvingas följa statens direktiv för att uppfylla kraven för att omklassificeras av MSCI och FTSE. Beskeden från analyshusen väntas ske den 15:e maj för MSCI och 26:e september för FTSE Russell. Vill ni veta mer om detta kan ni läsa det i min årssammanfattning på bloggen.

Vill ni läsa mer om Vietnam och orkar inte vänta på nästa inlägg som jag skriver så kan ni besöka min blogg Frontiervietnam.com där ni kan signa upp er på mina veckovisa nyhetsbrev  som släpps på söndagar eller läsa sporadiskt ur arkivet! /Fredrik, Frontier Vietnam

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer