De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Nilörn, Beijer Ref, Axis, Swedbank, Gunnebo, Betsson, Evolution Gaming, Munters, PharmaLundensis, SaltX, Bilia och Nokia. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Nilörn

Efter några kvartal med svag tillväxt tycks etikettbolaget ha repat sig. Fortsätter det på det viset kan aktien mycket väl bli mode igen och värderas upp något.

Beijer Ref

Kylgrossisten hade en kursmässigt mycket stark sommar vilket följs upp av en superstark Q3-rapport. Men förväntningarna tycks ha hunnit ikapp aktien.

Axis

I torsdags skrev vi gillande om Axis. Idag måndag meddelas att Canon köper ut aktivistfonden Elliott och löser in minoriteten till kursen 363,75 kronor. Det här är definitivt sista kapitlet för Axis som börsbolag. Börsplus hade hoppats på mer men priset räcker för att det ska summera till en klart godkänd avkastning.

Swedbank

En stark Q3-rapport från Swedbank blidkar inte börsen nämnvärt. Från när Börsplus sålde av Swedbank har aktien tappat 5–6 procent samtidigt som det inkommit klart positiva nyheter. Kombinationen risk vs. avkastning ser återigen bra ut.

Gunnebo

Säkerhetsbolaget Gunnebo är ingen särskilt populär aktie efter att bjudit på många besvikelser genom åren. Men dagens rapport är en ljusning.

Betsson

Betsson redovisar ett kanonresultat för tredje kvartalet. En liten men skön revansch för spelbolaget som mest haft motvind på sistone. Troligen räcker det ändå inte för att övertyga på börsen.

Evolution

Kasinobolaget växer snabbare än förväntat. Men börsen verkar oroas över att det är osäkra marknader i Asien som agerar tillväxtmotor.

Munters

Lönsamhetsproblemen inom produkter för datahallar har spårat ur Munters vinstutveckling. Nu lanseras ett större sparpaket samtidigt som resten av koncernen går bättre.

PharmaLundensis

I ett brev till aktieägarna inför pågående nyemission skriver PharmaLundensis VD att 100 kronor är en rimlig börskurs om bolaget når vissa mål. Aktien stod nyss i 2,40 kronor. Är det galenskap eller helt oseriöst? Förmodligen både ock. En sak är dock säker.

SaltX

Utvecklingsbolaget SaltX vill ha in 105 Mkr i en nyemission. Börsplus har sedan länge dömt ut aktien och förstår inte varför miljardärfamiljen Nordström (Sweco och Besqab) fortsätter backa upp SaltX. Men att vi skattebetalare via Industrifonden ska bekosta eländet är direkt förargelseväckande.

Bilia

Det fanns en oro om att nya miljösubventioner skulle sabba Q3 för Bilia men så blev det inte. 70 procent av vinsten kommer från Serviceaffären och den fortsätter växa med stigande marginaler.

Nokia

Aktien har halkat efter Ericsson ordentligt och värderingsskillnaden är nu stor. För stor, i alla fall om man ser till hur bolagen presterar rent operativt.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnetserbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer