De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Getinge, NCC, Green Landscaping, Investor, Ambea, MAG Interactive, Byggmax, Axis, PolarcoolQliro och Ework. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Getinge

Skadeståndskraven i Nordamerika lägger sten på redan tung börda för Getinge.

NCC

NCC:s nya VD Tomas Carlsson är ingen tvivlare. Nu tar han mastodontkostnader för gamla synder men utlovar en ljusare framtid. Det är självsäkert. Börsplus tolkar läget aningen annorlunda.

Green Landscaping

Green Landscaping köper upp en av sina största konkurrenter. Det ger bra tillväxtnäring både åt vinsten och kanske även åt värderingen av aktien.

Investor

Kvartalsrapporter från investmentbolag är ingen spännande lektyr. Och det är halva charmen. Vi gillar visserligen inte största innehavet Mölnlycke men till en rabatt på över 25 procent är aktien värd att äga. En relaterad fråga är om Börsplus borde skriva mer om investmentbolag i största allmänhet?

Ambea

Lyckas Ambea få ut de synergier man ser i Aleris så finns bra potential i aktien. I bästa fall kanske värderingen till och med kan stiga mot Attendos höga nivå?

MAG Interactive

Mobilspelsbolaget faller 18 procent på en riktigt klen rapport som grusar förhoppningarna om stora intäkter från spelet Paint Hit. Positivt i allt elände är att kassan nu utgör halva bolagsvärdet och att företaget på sikt bygger en mer stabil spelportfölj. Den tråkiga nyheten är att omsättningen från gamla spel i förfall fortfarande utgör 35 procent av omsättningen.

Byggmax

Vinsten faller fortfarande tungt i Byggmax men i rapporten finns också tydliga tecken på att en vändning kan vara på gång. Då lockar aktien.

Axis

Man kan inte bli missnöjd med en Q3-rapport som visar på 20 procent tillväxt och stigande marginaler trots stora nysatsningar. Börsplus tes för Axis ligger fast.

Polarcool

Polarcool börsnoteras som en avknoppning från Braincool. Kylutrustningen PolarCap används i samband med skador på huvudet inom olika idrotter. Målsättningen är att idrottsföreningar ska se PolarCap som en lika självklar del av utrustningen som en hjärtstartare. Risken är stor att Polarcool halkar på vägen.

Qliro

Det går att se en klar rabatt i värderingen av Qliro men det finns å andra sidan också gott om andra billiga nischbanker på börsen.

Ework

Ework faller 8 procent på en rapport som visar fortsatt fallande marginaler trots ledningens prat om det motsatta. Att vända trenden är en avgörande värdedrivare men lyckas bolaget så finns uppsida i aktien.

Uppföljning av råd

En medioker omgång med fem av tio rätt. Våra råd för H&M, Qiiwi, Balco, Bibb Instruments och Bioarctic blev bra. Sämre gick det med Bank Norwegian, Bonesupport, Consilium, Handicare och Global Gaming. Andra aktier som analyserades var: Everysport Media Group, MQ och Sportamore.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer