De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Capio, Boule Diagnostics, Scandion Oncology, Fitbit, Jetty, Kappahl, Loomis, Millicom, Nordic Waterproofing, Adverty med mera. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Capio

Det går att se en framtid för Capio som ger ägarna något klart bättre än dagens höjda bud på 58 kr per aktie från Ramsay. Men det är ett perspektiv som kräver både långsiktighet och rätt mycket optimism.

Boule Diagnostics

Instrumenttillverkaren Boule Diagnostics har fått ovälkommet besök från amerikanska myndigheter. FDA kom med ett flertal synpunkter och det är inte bra att Boule verkar ha fått skarpt bakslag från FDA på sina föreslagna åtgärder. Att aktien faller är helt rimligt. Värderingen är bara låg om det här blåser över oväntat snabbt.

Scandion Oncology

Forskningsbolaget utvecklar ett läkemedel som ska öka effekten av kemoterapi. Nu ska en notering på Spotlight ge kapital för en fas II-studie. Risken är skyhög men vi ser flera skäl till att Scandion kan bli en favorit bland de mindre bioteknikaktierna.

Fitbit

Internetuppkopplade accessoarer var superhett runt 2015. Sedan dess har Googleglasögonen floppat och GoPro, Fitbit och andra “wearables”-aktier rasat runt 90 procent. Fitbit gör nu ett strategiskt omtag från “stegräknare” till mer hälsovård. Det är spännande.

Jetty

Programvarubolaget Jetty har en molntjänst för planering och styrning av event. Bolaget ger ett bra intryck och det finns ett tydligt kundbehov men också flera konkurrenter. Ingen av dessa har blivit särskilt stora trots stora hemmamarknader. Vi tror det blir väldigt svårt att ens se en potentiell marknad för Jetty på 50 MKr. Och utgångsläget är minimal omsättning och rätt stora förluster.

Kommentar: nedgång på börsen

Ganska alldagliga nyheter klipper på några timmar bort en halv årsavkastning från många svenska cykliska aktier. Har börsen fått vittring på en hotande björnmarknad, alltså en större börsnedgång?

Kappahl

Kappahl levererar ett resultat som var nästan hälften av vad analytikerna hade väntat sig. Aktien rasar 12 procent men risken är att den kommer bli ännu billigare.

Loomis

Hotet om en inbromsning i Sverige håller nere värderingen av köksbolaget Nobia. Det kan vara obefogat men lär inte ändras i en handvändning.

Millicom

Aktien känns rätt dyr jämfört med nordiska teleoperatörer. Men värdet i den position inom kabel-TV som byggs upp i Sydamerika gör prislappen befogad.

Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofing värderas som ännu ett offer för en byggmarknad som kyls av. Det är troligen fel vilket förhoppningsvis kan synas i vinsten nästan år.

Adverty

Bolaget har utvecklat en plattform som matchar ihop annonsörer med ägare av “virtuell annonsyta”. Om VR och AR blir stort lär den tillhörande annonsmarknaden vara värd mångmiljardbelopp. Det kittlar förstås men frågan är om Adverty är lösningen för de behov som kommer finnas.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer