De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Nolato, AAK, Combigene, Nobia, Brødrene Hartmann, Swedbank, Serneke, MQ, AdCityMedia, fyndjakt med PEG-tal med mera. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Nolato

Plastunderleverantören Nolatos kontrakt inom e-cigaretter med British American Tobacco är en riktig succé som snabbt blivit ett av de större intäktsbenen i bolaget. Knäckfrågan är om relationen är värd mer än de dryga 5 miljarder kronor som vi tror krävs för att motivera aktiekursen.

Uppsidan: Oktober

Det fortsätter att vara nätspelbolagen som sticker ut med störst kurspotential. Det visar månadens sammanställning av aktierna med störst uppsida enligt Börsplus analyser.

Råduppföljning

En ganska bra omgång. Vi fick rätt med Inhalation Sciences, Fingerprint, Rovio, Academedia och Nobina. Fel blev det i Gabather, Cinnober och Academedia. Fem av åtta rätt, alltså. Andra bolag som analyserades var: Starbreeze, EQL Pharma, Storytel och Icta.

AAK

Detta välsmörjda kvalitetsbolag har länge växt omsättningen stabilt och under god lönsamhet. Men tillväxten binder stora mängder kapital och sådana bolag brukar generellt värderas lägre på börsen. Den dyra aktien innebär låg tolerans för snedsteg.

Combigene

Combigene har nyligen fyllt på kassan och kan ta flera värdeskapande steg med sin genterapibehandling av epilepsi kommande år. Vägen till att visa effekt i människa är dock lång och dyr.

Börsplus portfölj: September

Efter en stark sommar blev september en lugn månad för Börsplus portfölj med en utveckling i linje med index, oförändrat. I oktober lär Q3-rapporterna bryta stiltjen.

Nobia

Hotet om en inbromsning i Sverige håller nere värderingen av köksbolaget Nobia. Det kan vara obefogat men lär inte ändras i en handvändning.

Brødrene Hartmann

Äggförpackningsbolaget släpper en vinstvarning som innebär att drömmen om högre lönsamhet lär förbli just en dröm ytterligare ett tag. Att fylla den nyligen adderade kapaciteten på den nordamerikanska marknaden är avgörande för om Hartmann ska lyckas framöver.

Swedbank

Börsplus har haft Swedbank i portföljen men säljer nu. Det känns lite fegt och snöpligt men vi gör bedömningen att oro för baltisk penningtvätt blir en våt filt över aktien den närmaste tiden. Uppsidan är alltså kapad. För en långsiktig investerare är aktien nog fortsatt köpvärd men vi tar för stunden hem vinsten nu.

Serneke

Ett snabbväxande byggbolag och en aggressiv projektutvecklare i en och samma aktie. Konjunkturen är helt fel för att med begränsade finanser bygga höga torn. Och nu vinstvarnar Serneke för misslyckade byggprojekt.

MQ

Trots låga förväntningar lämnar MQ ett bokslut som får aktien att rasa. Börsplus har sedan tidigare ett säljråd. Kan aktien falla ytterligare? Vi är inte längre lika säkra på det. Men klädbolagets nya vd Ingvar Larsson lär behöva ta i med betydligt hårdare handskar än de han visade idag.

AdCityMedia

Bolagets inriktning på utomhusreklam i storformat ligger rätt i tiden. Kan AdCityMedia skruva till säljeffektiviteten ett snäpp till är vinstpotentialen stor.

Fyndjakt med PEG-tal

Syftet med PEG-talet är att hitta aktier med låg värdering relativt tillväxten i bolaget. Börsplus har sammanställt en rad sådana billiga aktier. Nischbanker och bettingbolag sticker särskilt ut.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer