De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Cloetta, Itab Shop Concept, Scandidos, Hoodin, Biotage, H&M, Cherry, Essity, Elekta, Ziccum, konsultbolagen med mera. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Cloetta

Godisföretaget har haft sin beskärda del av problem som fått många investerare att rata aktien. Men efter att förra året ha avyttrat Italien och köpt Candyking finns förutsättningar för något stabilare utveckling framöver. På sikt kan det återigen göra Cloetta till en hyfsad sparaktie.

Itab Shop Concept

Kursutvecklingen för Itab påminner mest om den för H&M och MQ under det senaste året. Är det rimligt när klädhandeln bara står för 17 procent av intäkterna?

ScandiDos

På delvis goda grunder är ScandiDos en riktig flopp på börsen. Men kundlistan för bolagets produkter för bättre strålterapi är imponerande. Liksom bruttomarginaler runt 75 procent. Med lite mer fart på försäljningen och lite lägre förluster så borde aktien värderas en bra bit högre än 2x omsättningen. Börsplus köper en post till portföljen trots att vi ser risken som stor att det krävs en (sista?) nyemission som kanske pressar ytterligare.

Hoodin

Malmöbolaget Hoodin har varit igång sedan 2013 men omsätter bara 1 Mkr. Tanken är att en rad mycket ambitiösa digitala produkter och tjänster inom omvärldsbevakning och analys/hantering ska lyfta nu.

Biotage

Det är imponerande hur bolaget flera år i rad omsätter en omsättningstillväxt på 10 procent till mer än dubbelt så mycket i resultatökning. Men man måste lyfta blicken väldigt högt för att se värde i aktien.

Konsultbolagen

Med få undantag har konsultföretag gått riktigt starkt senaste året. Efterfrågan är hög inom IT såväl som för teknikkonsulterna och kunderna skriker efter mer kompetens. Vi kikar närmre på konsultbolagens värderingar på börsen.

H&M

Att växa 32 procent online är visserligen klart bättre än Zalando. Men marginalen är unikt låg och omsättningen per butik fortsätter krympa i hög takt. Börsplus har också granskat H&M och konkurrenterna Inditex, GAP och Uniqlo “per butik” och hittar intressanta mönster.

Cherry

En av spelkoncernen Cherry mindre ägare sätter offentlig press på styrelsen att knoppa av sitt guldägg Yggdrasil till aktieägarna. Det skulle troligen skapa värde men knappast lösa de problem Cherry brottas med.

Essity

Hygienkoncernen Essity drar i nödbromsen när kraftigt stigande råvarukostnader och högre energipriser nu tvingar fram nedskärningar. Det lär tynga årets resultat även om förutsättningarna ser bättre ut längre fram.

Elekta

Medicinteknikbolagets Unity-produkt är mycket lovande men den stora potentialen ligger ganska många år i framtiden. Till dess får Elekta brottas med prispress på befintliga produkter. Kanske kan aktien också bli lite billigare under resans gång?

Ziccum

Noteringen av utvecklingsbolaget Ziccum är hälften IPO och hälften avknoppning från moderbolaget Inhalation Sciences. Ziccum har en intressant teknologi men är i ett tidigt skede, vilket syns på prislappen. Sista teckningsdag är 3 oktober.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer