De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om H&M, Sensodetect, Zalando, NGS Group, Moberg Pharma, Danske Bank, Invisio, Oscar Properties, VBG Group, Synthetic MR, Rootfruit, Skånska Energi m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

H&M

Lite bättre omsättning än väntat borde inte väga upp beskedet att H&M har logistikproblem med stor påverkan på kostnaderna. Rimligen är det alltså rykten om uppköp som lyfter H&M-aktien med 13 procent. Är ett bud realistiskt eller är det lika tokigt som Elon Musks “uppköpsbud” på Tesla? Börsplus räknar på saken.

Sensodetect

Genom att analysera hur hjärnan reagerar på ljud kan Sensodetects teknik bidra med att diagnosticera tillstånd som schizofreni och ADHD. Nu ska bolaget gå från utveckling till marknadslansering. Luttrade aktieägare vill nog se intäkter innan de vågar tro på en ljus framtid för bolaget.

Zalando

E-handelsjätten Zalando har fallit kraftigt under hösten och dagens vinstvarning från bolaget skickar ned aktien ytterligare 13 procent. Börjar aktien bli billig?

NGS Group

NGS Group värderas lägst av de små bemanningsbolagen men trenden bådar inte gott och vinstkvaliteten är inte vad den en gång var.

Moberg Pharma

Saker börja falla på plats för Moberg Pharmas utveckling av läkemedlet MOB-015. Patientrekryteringen i Fas 3 blev klar härom veckan och nu tecknas ett licensavtal för Kanada värt 15 miljoner dollar.

Danske Bank

Den estniska penningtvättsskandelen i Danske Bank sväller och nu är siffran över mysko betalningar uppe i 200 miljarder euro. Frågan är nu hur stora de kommande böterna blir. Börsplus skissar på monsterböter på upp till 90 miljarder danska kronor. Det innebär en gigantisk nyemission men att banken ändå överlever. Aktien avspeglar detta någorlunda.

Invisio

Tillväxten har mattats av för det danska headset-bolaget men potentialen är nog minst lika stor som förr.

Oscar Properties

Vad är det för hemlighetsfulla investeringar Oscar Engelbert tänker göra som motiverar att sälja preferensaktier för 70 miljoner kronor till en klart pressad kurs? Vi tror det kan vara andra saker i görningen och reder ut vad det innebär för såväl stam- som preferensaktie.

VBG Group

Tack vare förvärv är VBG Group dubbelt så stort idag som för några år sedan men vinsten hänger fortfarande väldigt mycket på de gamla produkterna och lastbilskonjunkturen.

Synthetic MR

Synthetic MR har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Försäljningsutvecklingen är stark och lönsamheten hög. Det syns också i värderingen som är över 40x gånger fjolårsomsättningen.

Rootfruit

I somras annonserade chipsbolaget Rootfruit att man förvärvar Exotic Snacks inom nötter, torkade frukter och asiatiska snacks. Exotic Snacks omsätter drygt en kvarts miljard men lönsamheten är skral. Den som tror på aktien måste hoppas på ordentliga synergier när snacksbolagen slår ihop sina gottpåsar.

Skånska Energi

Det nya budet på 70 kronor är bättre men knappast något ägarna kan vara riktigt nöjda med. Det borde finnas köpare med djupare fickor.

Uppföljning av råd

En dålig omgång med 3 av 7 rätt. En liten tröst är att råden trots detta tillsammans gav drygt 5 procent i avkastning. Bra utfall blev det i Xspray, Gränges och Swedbank. Sämre gick det med DistIT, ALM, Tobin och Net Gaming. Andra aktier som analyserades var: Swedencare, Amhult2, Westpay, Probi, Exalt och Micropos Medical.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer