De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Engelska Skolan, Academedia, Midsummer, Westpay, Toadman, NRC Group, Rejlers, Fagerhult, Hoist, Cinnober, ALM Equity, Exalt m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Academedia / Engelska Skolan

Det var ingen lågoddsare att vi trots det avklarade valet fortfarande är minst lika förvirrade kring de börsnoterade skolbolagens framtid. Oavsett vilken konstellation som bildar regering är framtiden oviss. Vi utforskar ett par olika tänkbara scenarier för de pressade skolbolagen.

Midsummer

Är Midsummer ett självständigt bolag med spännande produkter inom produktion av solceller? Eller är det en röra av stora intressekonflikter och kladdiga relationer där fina tillväxtsiffror är något man kan bortse från? Aktiens miljardvärdering innebär att börsen räknar med det förstnämnda.

Westpay

Om vd Sten Karlsson får rätt i sin omsättningsprognos för 2018 är risken stor att kort- och betalbolaget Westpay gör förlust i år. Men aktien prissätts fortfarande kring rosiga förhoppningar om kraftigt stigande resultat. Det kan bli tungt för aktien när verkligheten kommer ikapp.

Toadman

Toadman fick en trög start men sedan förvandlades spelbolaget till sagoprins med en aktie som rusade runt 200 procent. Med en hög publiceringstakt i pressreleasefabriken var förväntningarna höga på “AAA”-spelet Immortal: Unchained. Det blev flopp dag ett. Aktien har rasat en tredjedel men värderingen är nog kvar i fantasy-genren.

NRC Group

Norska NRC Group är ett lönsamt och expansivt anläggningsföretag med inriktning på järnväg. De fina tillväxtutsikterna i den nischen har begåvat aktien med en hög värdering. Är det befogat?

Rejlers

Teknikkonsulten Rejlers är en mångårig turn-around med fallande lönsamhet. Kan Viktor Svensson, ny vd för i år, vända skeppet? Det är en lång resa som handlar om att ha färre chefer och fler yngre konsulter. Eller ska man hoppas på fler stororders på dotterbolaget Embriqs produkter för smarta elnät?

Fagerhult

Tillväxten har dalat för belysningskoncernen då den brittiska byggkonjunkturen bromsat in. Aktien har tappat en tredjedel av värdet från toppen. Vi riktar strålkastaren mot Fagerhult i jakt på nya ljusa idéer.

Hoist

Inkassokoncernens nyemission togs emot positivt på börsen och bäddar för fortsatt hög tillväxt. Men för en uppvärdering krävs mer än så.

Cinnober

Börsoperatören Nasdaq lägger bud på fintech-bolaget Cinnober. Nivån 75 kronor är acceptabel men lämnar utrymme för budhöjning. Chansen till det är rätt god. Börsplus går igenom förutsättningarna.

Exalt

Exalt är ett tjänstebolag som noteras på Spotlight med 40 Mkr i börsvärde och intäkter i samma storleksnivå. Bolaget verkar välskött men litenheten är en riskfaktor som ligger aktien i fatet.

ALM Euity

Bostadsutvecklaren ALM Equity tillhör de bostadsutvecklare som haft allra bäst avkastning på det egna kapitalet men aktien är ändå bland de lägre värderade i sektorn. De närmaste åren är minst sagt osäkra men på lång sikt gillar vi oddsen.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer