De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Eniro, Peptonic, SKF, Gränges, Tobin Properties, Ratos, Clas Ohlson, Skånska Energi, Motion Display, Enea, Volati, Asarina Pharma m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Eniro

Inför obligationsemissionen i september skrev Börsplus en längre analys. Där pekade vi ut preferensaktien som i princip värdelös medan stamaktiens enda lockelse var uppsidan i att köpa in sig i obligationen. Sedan dess har alla Eniros börsnoterade värdepapper tappat i värde. Börsplus tar nu faktiskt in några konvertibler i portföljen, även om vi inte tror på Eniro som bolag.

Peptonic

Ett fallerat läkemedelsprojekt där placebo istället tas till marknaden. Kan det lyckas? Peptonic är mitt uppe i lanseringen av VagiVital och ska inte räknas ut. En viktig värdedrivare och kvalitetsstämpel nås om apoteken tar in produkten. Då kan det finnas uppsida i aktien.

Uppsidan: September

Halva topplistan är ny när Börsplus rankar de aktier där våra analyser pekar på största avkastningspotentialen. Kasinobolagen sticker särskilt ut.

Råduppföljning

Och det är den största ljusglimten denna omgång. Vi fick rätt i våra råd för Tesla, Bahnhof och Byggpartner. Sämre gick det med Idogen, ICTA, Net Gaming och Wise. Andra aktier som analyserades var: THQ Nordic, Paradox, Zalaris, ICA, Alcadon, Hexagon, Nilörngruppen, Edgeware, Alimak och Cereno.

SKF

Verkstadskoncernen SKF handlas ovanligt billigt på börsen. Om aktien ska ge bra avkastning krävs nog att aktiemarknaden tillskriver bolagets vinster en högre multipel än i dagsläget. Vågar man räkna med det efter åratal av stark konjunktur i ryggen?

Gränges

Aktien ser som vanligt billig ut men omvärlden ter sig också osäker för aluminiumbolaget. Valutarörelser, tullar, tillväxten för elbilar är alla viktiga faktorer långt utanför bolagets kontroll.

Tobin Properties

Huvudägaren Klöverns köp av grundarnas aktier till kursen 17 kronor visar tro på bolaget. Men räkna inte med ett automatiskt bud på hela Tobin.

Ratos

Aktien har befunnit sig i en utförslöpa i flera år men någon gång ska den väl bli billig nog för att äga? Kanske men en snabbtitt på portföljen ger oss inte råg nog i ryggen för att säga att den dagen är här.

Clas Ohlson

Prylparadiset Clas Ohlson fyllde nyss 100 år och firandet skapade både extra intäkter och kostnader. Kvartalsresultatet blev sämre än väntat men aktiviteten är hög under vd Lotta Lyrå. En röd tråd verkar vara att Clas Ohlson är en 100-åring som inte vill försvinna och därför letar en framtid utanför butikerna. Spännande men riskabelt.

Skånska Energi

I går stängde aktien på 65 kronor, ner från över 70 kronor i somras. I dag kommer ett uppköpsbud på 60 kronor som rekommenderas av styrelsen i Skånska Energi. Det är sällan styrelser kapitulerar så villkorslöst inför utmaningen att skapa värde för ägarna. Finns det chans för budhöjning?

Motion Display

Motion Display är ett litet men lovande bolag inom digital skyltning för butiksmiljöer. Siktet är inställt på den amerikanska marknaden. Bakom företaget står en rad personer med erfarenhet från miljardbolaget Pricer.

Enea

Senaste nyförvärvet har fått en kanonstart för mjukvarubolaget Enea vilket lyfte lönsamheten senaste kvartalet. Kan ledningen addera organisk tillväxt på det här har aktien bra utsikter.

Volati

Strukturella utmaningar i flera dotterbolag tynger Volati och aktien har kollapsat senaste året. Aktien är inte längre lika svår att räkna hem men frågan är om bolaget kan få bukt med den tröga utvecklingen i koncernens konsumentbolag.

Asarina Pharma

Börsaktuella Asarina Pharma utvecklar ett unikt läkemedel mot PMDS och menstruell migrän med sikte på att själva ta det till marknaden på ett par års sikt. Den som tecknar i nyemissionen får mycket för pengarna.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer