De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Global Gaming, Binero, Qiiwi Interactive, 24SevenOffice, VibroSense, Catena Media, Metacon, MRG, Ahlsell, JM, Veteranpoolen, Infracrom m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Global Gaming

Bolaget bakom Ninja Casino värderas ihop med MRG klart lägst i spelbranschen. Detta är bara rimligt om den kommande svenska spelregleringen ställer till det rejält för bolaget.

Binero Group

Webbhotell är Bineros stagnerade men lönsamma grundaffär. Kanske kan man få upp lönsamheten rejält här? Minst lika bra vore det om storsatsningen på molntjänster som sjösätts i höst blir framgångsrik. Om något av detta slår in blir en vinnare.

Qiiwi Interactive

Mobilspelsbolaget Qiiwi stiger något på börsen efter att bolaget säger upp publicistavtalet med Mag Interactive. Men det finns en risk att uppsägningen skvallrar om en allt trögare utveckling för Qiiwis största spel Backpacker. I så fall bådar det inte gott för Qiiwi vars aktie är prissatt för fortsatt tillväxt med en värdering kring 3 gånger försäljningen.

24SevenOffice

Det norska programvarubolaget har haft en stark kursutveckling på Spotlight i år. Även om det knappt finns en gräns för hur högt den här typen av bolag kan värderas så börjar vi dra öronen åt oss.

VibroSense

VibroSenses teknologi upptäcker begynnande nervskador i fötter och händer. Det finns ett tydligt behov för diabetespatienter och cancerpatienter som får cellgiftsbehandling. Det öppnar en stor marknad som VibroSense precis har börjat ta itu med på allvar.

Börsplus Utdelningsportfölj

Portföljen har gått så starkt att vi vågar oss på en liten rövare i form av en investering i ett riskabelt men lovande spelbolag. Dessutom tar vi in i en nygammal preferensaktie och byter ut Mekonomen.

Catena Media

Att investeringsbolaget Optimizer Invest checkar ut som huvudägare i Catena Media sänder ingen bra signal i ett läge där förtroendet för affiliatebranschen svajar.

Börsplus IPO-guide: Metacon

Miljöteknikbolaget vill med sina vätgasprodukter ersätta olika miljöförstörande bränslen. Nu genomförs en företrädesemission och sen noteras bolaget på NGM Nordic MTF.

Börsplusportföljen: Fyra nya drag

Portföljen har gått riktigt bra i år med en uppgång på 24 procent. För att förhoppningsvis fortsätta i samma stil investerar vi en del av den svällande kassan.

MRG

Nätspelbolaget MRG är ett av de med bäst fart på tillväxten för närvarande. Håller den trenden i sig bör aktien få ett lyft.

Ahlsell

Det är lockande att beskriva Ahlsell som proffsens Clas Ohlson. Men det är missvisande på många sätt. Ahlsell växer med lönsamhet och verkar inte märka av problem med hårdare konkurrens från e-handel och direktimport. Nyss klippte man till med ytterligare ett litet förvärv. Men hur länge kan Ahlsell jobba ostört? Internet, direktimport och ökat fokus på ohygieniska kundrelationer stämmer till eftertanke.

JM

Aktier i stabila bostadsutvecklare har studsat upp en del tack vare att bostadspriserna stabiliserats. Riksbankens fortsatta motvilja mot en nykter räntepolitik har väl också gjort sitt till. Betyder det att JM-aktien har mer att ge? Börsplus gör en lite ovanlig analysansats och räknar baklänges på vad som krävs för en godkänd avkastning över nästa konjunkturcykel.

Veteranpoolen

Pensionärerna som arbetar för Veteranpoolen tycks ha haft fullt upp under sommaren. Marknaden fortsätter växa kraftigt och bolaget slår nya omsättningsrekord. Det finns en risk att nästa år blir lite svagare men om den underliggande trenden fortsätter ser aktien billig ut.

Infracom

Infracom är ett Göteborgsbolag som säljer telefoni- och IT-tjänster till företagskunder. Intäkterna är cirka 130 Mkr i årstakt. De är särskilt skickliga inom växelfunktioner där man utvecklat en egen plattform men har också en växande affär inom IT-drift, molntjänster och liknande.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer