De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om NextCell Pharma, Hanza, Bahnhof, Alimak, Scandi Standard, B3 Consulting, BIMobject, Tagmaster, Net Gaming, Dustin, TargetEveryone, Axkid m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

NextCell Pharma

Stamcellsbolaget NextCell är mitt i en klinisk fas I/II-studie med sin läkemedelskandidat ProTrans mot diabetes typ 1. Givet det är värderingen anmärkningsvärt låg. Förklaringen finns i ett betydande kapitalbehov.

Uppföljning av råd

Ett bra och ett halvbra köpråd i Resurs Bank respektive Swedol. Vårt säljråd i SaltX gick vägen. Det ger tre av fyra rätt. Vår negativa syn på Fenix Outdoor visades vara fel efter att bolaget växt betydligt mer än vi räknat med. Andra aktier som analyserades var: Boozt, Volvo, Oboya, Follicum, Moberg Pharma, Shortcut Media och Pharmacolog.

Hanza

Kontraktstillverkaren har jobbat sig igenom en flera år lång uppbyggnadsfas och nu hoppas ledningen på högre tillväxt och bättre lönsamhet. Det är fullt möjligt och syns faktiskt redan lite i dagens kvartalsrapport. Aktien kräver dock viss optimism för att räkna hem.

Bahnhof

Halvårsrapporten visade på lite svagare tillväxt och lönsamhet. Inte bra för en dyr aktie. Men med fortsatt tillväxt går det att räkna hem aktien och skulle det återupplivade datahallsprojektet Elementica bli en succé så finns det rejäl uppsida. Värderingen börjar dock bli väl ansträngd och även om vi ogärna säljer bra bolag med den motiveringen väljer vi att sälja vår sista skvätt i bredbandsoperatören.

Alimak

Hisstillverkaren har en del problem med ett av sina förvärv vilket sabbar vinstutvecklingen. Vi tror ändå de är tillfälliga vilket kunde skapa ett bra köpläge i aktien. Men att Latour är huvudägare håller nog kursen under armarna.

Scandi Standard

Kycklingproducenten Scandi Standard flaggar för högre foderpriser efter sommarens torka och därmed högre priser mot kund. Samtidigt lär vi i höst få se superrea på biff och fläsk när dessa nödslaktas på grund av foderbrist. Scandi Standard är i grunden en billig aktie men börsen verkar inte ha tagit höjd för att hösten blir tuff på kycklingmarknaden.

B3 Consulting

Tillväxten har imponerat i IT-konsulten men lönsamheten har varit halvdan. Dagens halvårsrapport visar på bättring men det är en bit kvar till bra.

BIMobject

Börsplus har gjort en ny djupdykning i BIMobject. Det mesta vi lär oss bekräftar bilden av att plattformen för digitala byggmodeller kan bli en “unicorn”. Men somligt oroar och när aktien är vid 80 kronor ställs helt andra krav än när den stod i 27 kronor. Börsplus portfölj väljer att ta hem en fin vinst men vi behåller en tredjedel av innehavet.

Tagmaster

Tagmaster bygger trafiksäkerhetslösningar baserade på kamera- och RFID-teknik. Aktien kan ha potential men känns inte alls säker.

Net Gaming

Fortsätter marknadsföringsbolaget utvecklas som under Q2 så bör en uppvärdering komma förr eller senare.

Dustin

IT-försäljaren Dustins förvärv i Holland innebär expansion utanför de trakter där man hittills vunnit sina stora segrar.

Axkid

Bilstolsbolaget Axkid har växt rejält senaste åren med allt bättre lönsamhet. Kan det fortsätta utan växtvärk längs vägen är aktien attraktivt värderad för ett konjunkturstabilt litet tillväxtbolag. Risken är dock hög i småbolag som detta och en del insynsförsäljningar oroar lite.

TargetEveryone

Norska TargetEveryone satsar på att växa kraftigt med fokus på det egna webbaserade marknadsföringsverktyget som används av småföretagare runt om i världen. Aktien kräver tro på ett optimistiskt scenario där antalet kunder och intäkter växer explosionsartat – men frågan är om bolaget kan nå tillräcklig skala för att bära de stora kostnaderna.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2018-08-27 17:11

ja intressant ganska intet sägande men vi har ett val . samt en hög konjunktur som misshandlats av loven och kompani med skatter och avgifter och om inte de räcker så har vi Trumps ,
inbillar mig att det kan vara nog för en deprition
men börsen har ju gått ganska bra hittills . men ja köper sälj råden men då av orsaker som ja nys nämde