De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Trelleborg, Moberg Pharma, Oriflame, Tesla, Securitas, Amazon, Invent Medic, DevPort, Colabitoil med mera. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Trelleborg

Industrikoncernen Trelleborg (182 kr) aviserade idag sitt tredje lilla kompletteringsförvärv på en dryg månad. Tillsammans bidrar de med drygt 2 procent extra tillväxt och stärkta positioner i prioriterade geografier och marknader. Börsen verkar dock inte tillmäta dessa investeringar något större värde.

Råduppföljning

När vi följer upp analyser från ett år tillbaka så blir “avkastningen” +27 procent. Väldigt bra, men det är bara tack vare ett höjdarköp i Kambi. Därutöver hade vi ett mediokert och tre dåliga köpråd i Ework respektive Studsvik, Lammhults och Attendo. Andra aktier som analyserades var: MTG, G5 Entertainment, GHP Specialty Care, Beijer Electronics, JM, SDS, Bravida och Medicover.

Moberg Pharma

Halvårsrapporten bekräftade vad vi kände på oss redan i maj. Nämligen att det är dags att förlåta bolaget för det eländiga fjolåret och istället blicka framåt. Då ser vi en affärsverksamhet som växer snabbt med god lönsamhet och ganska snart blir det “dragning” i MOB-015-lotteriet.

Oriflame

Sminkföretaget Oriflame kom med en dålig halvårsrapport. Omsättningen krymper rejält i exempelvis Ryssland. Oron är att Oriflames affärsmodell inte klarar konkurrensen. Då är fallhöjden i aktien stor. Höga bruttomarginaler och historisk tillväxt talar dock för en rejäl potential i andra vågskålen.

Tesla

Ett utköp av Tesla på 420 dollar vore mer än dubbelt så stort som världens hittills största utköp. Och detta för en förlusthärd som inte tål mer belåning och där toppcheferna flyr som råttor från ett sjunkande skepp. Börsplus reder ut skälen till varför risken för fejkbud är mycket stor. Vårt säljråd står kvar.

Securitas

Bolaget är i varje fall stabilt och ganska säkert. Tillväxten är halvlåg och marginalen ligger runt 4–5 procent givet att man klarar löneinflation och andra utmaningar. Men övergången till högre teknikandel går sakta så frågan är varifrån en uppvärdering ska komma?

Amazon

Börsplus satte köp på Amazon i november när kursen just rusat till 1100 dollar. Nu är vi uppe nära 1900 dollar och bågen börjar bli rätt hårt spänd. Aktien är sårbar om Amazon inte levererar perfekt. Å andra sidan är Amazon ett av världens mest spännande företag. Vad väger tyngst?

Invent Medic

CE-märkning, utrullningsplan och kapital är på plats. Efter sommaren ska Invent Medics hjälpmedel för användning vid ansträngningsinkontinens lanseras. Det krävs framgång och betydande intäkter för att försvara aktiens värdering.

DevPort

Det finns ett antal fordonsinriktade teknikkonsulter men DevPort är nog den som uppvisar bäst tillväxt och lönsamhet. Aktien är inte billig och kund- och konjunkturrisken är hög. Men aktien är köpvärd om man ändå kalkylerar med fortsatt hög tillväxt.

Colabitoil

En brutal vinstvarning från drivmedelsbolaget Colabitoil tre kvartal efter noteringen. Risken för nyemission är hög. Alternativt lär revisorn kräva en rejäl nedskrivning av bolagets pilotanläggning i Norrsundet.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer