De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Electrolux, InDex Pharmaceutical, Gunnebo, Nordic Leisure, Gullberg & Jansson, Husqvarna, Bredband2 med mera. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Electrolux

USA:s tullar på stål och aluminium har slagit hårt mot vitvarutillverkarna och på vissa håll talas det nu om prishöjningar bortåt 20 procent på vissa vitvaror i USA. Det är alltså inte bara Electrolux som blöder utan hela branschen. Den amerikanska konsumenten får plocka upp notan. Kommande kvartal lär bli fortsatt stökiga men vd Jonas Samuelson tror på stabil lönsamhet – får han rätt i det ser aktien billig ut.

Uppsidan: augusti

Under månaden som gått har Börsplus nosat fram en handfull extra köpvärda storbolag. Det syns när vi som vanligt sammanfattar listan över aktierna med störst kurspotential just nu, enligt Börsplus vis att se saken. Ett par byggbolag börjar dessutom att se riktigt billiga ut.

InDex Pharmaceuticals

Om allt klaffar ska InDex Pharmaceuticals gå i mål med sin avgörande studie i slutet av detta år. Projektet är lovande på många vis men aktien passar bara investerare bekväma med den binära riskprofilen i forskningsbolag. Det blir antingen succé eller fiasko.

Gunnebo

Avyttringen av rörelsen i Frankrike är ett steg i rätt riktning men det kan krävas ännu mer för en riktig vändning av Gunnebo. Fast kanske är aktien ändå så råbillig nu att man kan köpa i alla fall?

Nordic Leisure

En usel halvårsrapport gör att speloperatören och affiliatebolaget Nordic Leisure rasar kraftigt på börsen. Är det köpvärt nu när marknaden kalibrerat om förväntningarna?

Börsplus portfölj: juli

Rapportsäsongen har så här långt varit bra för Börsplus portfölj. Mekonomen, Coor, Axis, Ework – alla kom med riktigt bra siffror. Bara Nokia är en tydlig besvikelse. Portföljen steg 6 procent i juli.

Gullberg & Jansson

Vad kan sälja bättre i den stekheta sommarvärmen än poolprodukter och pooltillbehör? Gullberg & Jansson är en distributör av just sådant. Trots kraftig tillväxt föregående år och goda förutsättningar i sommarhettan handlas aktien kring treårslägsta. Risken är förstås hög men en liten post kan passa den som gillar aktier i mikrobolag.

Husqvarna

Maskin- och verktygstillverkaren tappade nyligen 20 procent av värdet när bolaget redovisade svagare resultat än väntat. Dessutom löser man upp affärsområdet Consumer Brands och kommer därmed successivt lämna produkter och varumärken i lägre prisklasser. Kvar blir en välskött marknadsledare med försäljning främst mot professionella användare.

Bredband2

Den snabba fiberutbyggnaden i Sverige har gjort bredbandsoperatörer som Bredband2 och Bahnhof till vinnare på börsen. Men vad händer när marknaden svalnar?

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer