De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Epiroc, Duroc, Virogates, Lumito, Addnode, MQ, Skistar, Appsotr m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Epiroc

Handeln i Atlas Copcos avknoppning Epiroc startade som väntat givet dagens allmänna börsnedgång. Aktien värderas klart högre än närmaste konkurrenten Sandvik men det kan vara ett pris värt att betala.

Duroc

Efter en dålig rapport lyfte vi rådet på Duroc till köp i maj. Nu har bolaget gjort ett nytt billigt förvärv och gjort en omvänd vinstvarning. Är det fortfarande köpvärde i aktien?

Virogates

Virogates genomför en listningsemission i kombination med notering på First North i Danmark. Medicinteknikbolaget ska erövra Europa med sitt blodprov som hjälper vården att prioritera patienter. Förutsättningarna ser bra ut men bolaget har huggit i sten en gång tidigare och prislappen på aktien är inte alls låg.

Lumito

Den sjuka noteringen av Lumito blev visserligen fulltecknad efter att Lumito producerat PR-material för att möta kritiken från Börsplus och ett antal grävande twittrare. Men i fredags eftermiddag kom ett pressmeddelande från Lumito.

Addnode

Är IT-koncernen en förvärvsmaskin i samma klass som Lifco eller Lagercrantz? Något i den stilen behöver man inbilla sig för att se köpvärde i aktien på nuvarande nivåer. Det är kanske inte fel?

MQ

Dagens rapport från klädbolaget MQ visade på bättre resultat än väntat och aktien stiger 6 procent. Förväntningarna på bolaget är låga och nyckeltalen kan se attraktiva ut ur vissa vinklar – men vi ser flera anledningar att inte förhastat slänga sig på köpknappen.

Skistar

Skidortsoperatören Skistar rasar på börsen efter en svag kvartalsrapport med fallande vinst. Aktien handlas nära p/e 20. SvD Börsplus förklarar hur det trots allt kan anses billigt.

Börsplusportföljen: Vinsthemtagning och nysatsning

Portföljen har piggnat till och ligger steg före index i år. Nu väljer vi att byta ut Bravida mot en annan stabil sparaktie och göra ett par andra drag.

Appspotr

Mjukvarubolaget Appspotr har inte varit någon höjdare sedan börsnoteringen i december 2016. Att bolaget tagit upp “toxisk finansiering” tyder på desperation eller dåligt omdöme. Att delar av det toxiska lånet nu konverteras till aktier kan dock vara startskottet för ett (osunt?) spekulationsrally.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer