De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Fingerprint, Poolia/Uniflex, Ranplan, Calmark, Cinnober, Image Systems, Mag Interactive, Pricer, Clas Ohlson, Qliro m.m. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Fingerprint

Fingerprint beslutade i januari att såga bort en tredjedel av firman. Nu beslutar man klippa bort hälften av det som är kvar. Det kommer antagligen bli dyrare än beräknat, vilket innebär nyemission. Eller så blir det den trubbiga sågen vilket lär innebär slutet på alla rimliga hopp om framtida tillväxt.

Poolia/Uniflex

Efter 14 år som separata bolag går bemanningsbolagen Poolia och Uniflex ihop igen genom en aktieaffär. Med Poolia-grundaren Björn Örås som huvudägare i bägge bolagen lär det hela gå smärtfritt och utbytesvillkoren ter sig justa. Ägarandelen i det nya bolaget, som behåller Poolia-namnet, blir 63/37 procent till Uniflex fördel. Det stämmer med hur mycket resultat de två bolagen bidrar med.

Ranplan

Börsaktuella Ranplan befinner sig på en marknad som väntas bli 40 gånger större under kommande år, enligt bolaget själva. Om allt går enligt plan kan aktien ge flera gånger pengarna från teckningskursen. Men det finns också en hel del varningsflaggor värda att känna till.

Calmark

Noteringsaktuella Calmark utvecklar analysinstrument för tester i vård av nyfödda barn. Det är en lovande nisch och bolaget har tung uppbackning av spelmiljardären Lars Wingefors på ägarsidan. Det återstår dock många hinder innan produkter finns på marknaden och risknivån är hög.

Cinnober

Det är bra att bocka av Irisium från att-göra-listan. Men det är ett ganska komplext upplägg. Offentliggörande av en första order för dotterbolaget Minium är potentiellt ännu viktigare för Cinnober. Börsplus går igenom aktiecaset igen.

Image Systems

Ett förvärv till priset 4x vinsten låter inte så tokigt. Eller? Image Systems är ett mikrobolag vars aktie stundtals lockar med låg värdering och höga bruttomarginaler. Det senare, marginalerna, innebär att hyggligt bra lönsamhet finns på kartan om bara försäljningsvolymerna jackar upp ett snäpp. Det verkar dock svårt och i Q1 föll intäkter och resultat.

Pricer

Detaljhandlarna är hårt pressade av e-handeln. Kanske är underleverantören Pricer ändå en vinnare på digitaliseringen. Bolaget fortsätter ro hem stora beställningar, senast i dag från Coop i Norge som utökar tidigare avtal med ytterligare 70 butiker.

Clas Ohlson

Prylkedjan rasar 10 procent på börsen efter en rapport med dålig bruttomarginal och sämre resultat än väntat. Man kan inte längre klaga på prislappen och den höga direktavkastningen lockar. Är det dags att gå mot trenden?

Qliro

Efter ett 2017 då Qliro verkligen såg ut att vara på gång blev årets första kvartal en riktig kalldusch. Särskilt för den värdemässigt största delen i koncernen, modesajten Nelly. Vinsten försvann helt när ledningen tryckte försiktigt på gasen för att få fart i tillväxten.

Uppsidan: Juni

Under maj hittade Börsplus flera nya intressanta köpkandidater bland småbolagen. Det syns tydligt när man granskar listan över de köpråd som har störst kurspotential enligt Börsplus antaganden.

Portföljen: Maj

När vi nu lämnat maj månad och rapportperioden bakom oss sänks tempot på börsen. Krisen i Italien och Trumps pågående handelskrig skapar oro på Europabörserna, men Börsplus portfölj stiger. Ordspråket “Sell in May and go away” är inget för den långsiktiga. I stället har vi utökat antalet innehav i portföljen.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer