De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Cherry, Envirologic, Sectra, Acosense, Bahnhof, NCAB, SAS, SJR, Wise, NGS, Uniflex, Paradox, Midsummer, Lumito, Better Collective, m.m. Börsplus följer också upp sina aktieråd. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Cherry

Cherry sparkade i fredags sin vd Anders Holmgren efter att han häktats misstänkt för insiderbrott. Den juridiska skuldfrågan kommer att klarna i sinom tid. På börsen har placerarna valt att fälla genom att handla ned Cherry-aktien 4-5 procent sedan de första uppgifterna blev kända.

Envirologic

Aktien rusade 36 procent på Spotlight Stock Market i fredags till 6,10 kronor efter en Q1-rapport som tyder på kommersiell succé för bolagets tvättrobotar. Är rallyt motiverat?

IPO-guiden

Det är alltid lärorikt att hålla sig uppdaterad kring nya bolag som kommer in på svenska börslistor. I artikeln går vi igenom tre färska händelser på den fronten.

Sectra

Sectra har varit uppe på all-time-high under förmiddagen efter att Linköpingsbolaget rapporterat starkt för sitt avslutande kvartal räkenskapsåret 2017/18. Att orderingången ökade hela 43 procent, i Q4, sticker ut positivt. Också i övrigt är siffrorna starka från Sectra. Intäkterna växer 11 procent medan rörelsevinsten stiger 20 procent.

Acosense

Instrument från Acosense på Spotlight Stock Market digitaliserar processindustrin genom att analysera vätskor i realtid med ljudvågor. Bolaget har nyligen stärkt kassan med en företrädesemission och siktet är inställt på positivt kassaflöde i år. Det ser bättre ut nu än förra gången Börsplus analyserade aktien.

Bahnhof

Bredbandsoperatören Bahnhof har haft en fantastisk utveckling på börsen under året med en avkastning på nästan 50 procent. Vi har länge gillat bolaget och aktien finns även i Börsplus portfölj.

Råduppföljning

En bra omgång. Vi fick rätt i Sdiptech, Resurs Bank, Tomra, Medicover och Bahnhof. Mindre lycka var det att teckna Munters-aktien eller att köpa Moberg Pharma. Andra aktier som analyserades var: Skånska Energi, Solteq, Fortnox, Kontigo Care och GHP Specialty Care.

NCAB

Börsaktuella NCAB är ett handelsföretag med 1,4 miljarder i intäkter inom nischen mönsterkort. Även om positionen som mellanhand kan vara utsatt lockar bolaget med bra tillväxt och aktien med ett rimligt pris.

SAS

Delårsrapporten var okej och vinstprognosen ligger fast. Men vd lägger in oroande brasklappar om att dollarn och oljan skapar turbulens. SAS har gjort ett jättelyft de senaste åren och aktien är billig eller jättedyr beroende på perspektiv. Börsplus jämför SAS mot konkurrenterna.

Bemanningsbolag

Som ett av de sista bolagen att rapportera av första kvartalet 2018 lämnade SJR i veckan sin rapport. Den var, som vanligt, bra och det är bara att konstatera att SJR fortsätter att vara kvalitetsbolaget bland börsens små bemanningskoncerner.

Paradox

Spelföretaget Paradox omsätter strax under 1 miljard kronor. Börsvärdet uppgår nu till 24 miljarder kronor. Börsplus reder ut vad som behöver hända för att man ska få en bra avkastning från värderingsnivån 25x omsättningen.

Midsummer

Noteringsaktuella Midsummers DUO-maskiner för tillverkning av innovativa solceller verkar vara heta och orderingången boomar. Dessvärre är bolaget ihopkladdat med en amerikansk-kinesisk affärspartner som är både huvudleverantör, största kund och majoritetsägare i Midsummer. Teckna aktien om du tror att Midsummer är ett självständigt bolag. Vi tror det inte.

Lumito

Den av Börsplus kritiserade noteringen blev tecknad till otillräckliga 102 procent. En stor del av befintliga ägare är kortsiktiga traders som kom in till kompispris. Det blir trångt i dörren när många vill sälja.

Better Collective

Ett nytt superlönsamt affiliatebolag söker sig till börsen, den här gången från Danmark. Better Collective skiljer sig från Catena Media genom inriktning på betting. Med fotbolls-VM för dörren och ett stort förvärv i pipeline lockar aktien.

Konsumentjättarna

De stora, globala konsument- och varumärkesjättarna har inte haft det lätt på börsen senaste tiden. Samtliga i tabellen nedan har backat under året. En del är blankade eller utsatta för annat förändringstryck. Och alla är förhållandevis ”billiga” med p/e-tal kring 16-17.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer