De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Tagmaster, Duroc, Zenergy, Novus Group, Oscar Properties, JM, Moberg Pharma, Bahnhof, Zalando, TF Bank, Skanska, Sweco, Global Gaming, Hexatronic, Enzymaica, JonDeTech och I-Tech. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Updates: Måndag 7/5

Snabba kommentarer från Börsplus om dagsaktuella bolag. Idag om Duroc, Zenergy, Novus Group, Oscar Properties och JM.

  • Duroc: Billig nog?
  • Zenergy: Burnraten i brandsäkra barracker
  • Novus Group: Valdebattens vinnare
  • Läsarfråga: Vad säger ni om Oscars vs JM:s balansräkning?

Tagmaster

Företag som lyckas sälja sina produkter med höga bruttomarginaler bär väldigt ofta ett frö till riktigt bra lönsamhet. Just så är det i Kistabolaget Tagmaster som bland annat tillverkar kameror för trafikövervakning. Men det återstår en del jobb innan aktieägarna kan njuta av den potentialen.

Updates: Tisdag 8/5

Snabba kommentarer från Börsplus om dagsaktuella bolag. Idag om Moberg Pharma, Bahnhof och Zalando.

  • Moberg Pharma: Lite till portföljen för Beach 2018
  • Bahnhof: På spåret
  • Zalando: Kraftwerk

TF Bank

TF Bank fungerade ursprungligen som finansbolag till några av Sveriges största postorderbolag. Det var inte någon särskilt framtidssäker position, men TF har likt Qliro gjort en resa inom säljfinans där man raggat nya externa kunder inom e-handel som nu ger bättre förutsättningar. Tillsammans med verksamhet inom blancolån till privatpersoner är TF en snabbväxande nischbank med en billig aktie.

Updates: Onsdag 9/5

Snabba kommentarer om Skanska, Sweco och Global Gaming från Börsplus.

  • Skanska: Polska byggfel
  • Sweco: Dyr kvalitet
  • Global Gaming: Snabba vändningar

Hexatronic

Hexatronic har blivit en börsvinnare när den svenska byggboomen för fibernät skapat stor efterfrågan på bolagets fiberkabel. Boomen varar inte för evigt och Hexatronic satsar hårt på att etablera sig på fler marknader som kan stå inför en liknande utveckling framöver. Det har startat lovande men framgång är inte given.

Enzymatica

Enzymatica växer så det knakar med sin förkylningsprodukt Coldzyme. Tanken är att fortsätta den internationella expansionen och det är svårt att se vad som ska stoppa bolagets framfart. En kapitalanskaffning i år är trolig, men inte given. Vi är positivt inställda till aktien.

IPO-guide: JonDeTech & I-Tech

JonDeTech: Tekniken utlovar att tillverkare av konsumentelektronik för en mycket liten peng kan integrera funktion för att mäta temperatur i sina produkter. Antalet tillämpningar är stort. Från Smartphones till plåster med inbyggd febertermometer. Nu finns ett 10-tal kunder på gång. Att bolaget redan misslyckats en gång tidigare och går till First North med hygglig hög värdering är minus.

I-Tech: Har utvecklat en substans som tillsätts i marin färg för att förhindra påväxt av havstulpaner på fartygsskrov. Minskad bränsleförbrukning är säljargumentet och två av världens största färgtillverkare har lanserat produkter med I-Techs substans. Vi är mer positiva än negativa även om värderingen drar åt det dyrare hållet.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer