De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om AcouSort, Norwegian, Ferronordic, Mekonomen, Probi, Bodyflight och Dustin. Det finns också ett nytt avsnitt av Börspluspodden där Börsplus diskuterar Mekonomen, Collector, Enea, Byggmax, Bygghemma, Qliro, H&M. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

AcouSort

AcouSort har sedan noteringen på Aktietorget bjudit på en utmärkt kursresa. Nu genomför bolaget en företrädesemission för expansion. Vi står fast vid vår tidigare bedömning att AcouSort är ett av de bättre förhoppningsbolagen. Det finns inga skäl att sälja mitt i nyemissionen. Snarare brukar det ofta vara ett bra köptillfälle.

Norwegian

Bjørn Kjos ska erövra Europa såväl som marknaden för långdistansflyg med sitt Norwegian. Det är ett vågat spel som visserligen är imponerande – men lägger en stor del av flygbolagets öde i händerna på en fortsatt stark marknad och välvilliga finansiärer. Framtiden får utvisa om det kommer bära eller om Norwegian tvingas gå in för nödlandning.

Update: Ferronordic & Mekonomen

FERRONORDIC: Återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Ryssland som riskerar att drabbas indirekt av de nya sanktionerna. Långsiktig potential och låg värdering gör aktien till en typisk motvallsinvestering.

MEKONOMEN: Att Mekonomen varnar för lägre omsättning är lite förvirrande när bolaget missar analytikernas förhandstips med bara 1 procent samtidigt som kärnaffären visar god organisk tillväxt. Aktien värderas nu till p/e 10 vilket är oförtjänt lågt jämfört med andra stabila bolag som Axfood.

Probi

Att vd Peter Nählstedt hastigt lämnat bolaget är en obekväm varningssignal som tyder på att allt inte står rätt till i probiotikaföretaget Probi. Den tyska huvudägaren tycks borra klorna allt hårdare i bolaget. Med p/e-tal över 60 och lönsamhet på dekis ser vi inget som lockar med aktien.

Bodyflight

Noteringen av upplevelsebolaget Bodyflight är som skapt för ordvitsar. Får Bodyflights vindtunnel en flygande start på Aktietorget? Eller är vindtunnelflygande en fluga som snart förlorar luften under vingarna? Vi tror inte det här är en fluga som störtar. Marknaden för upplevelser är stor och växande. Värderingen av Bodyflight är klart anständig och bolaget ger ett gediget intryck. En ovanlig sak i IPO-sammanhang är att Bodyflight inte har så högtflygande visioner. Motiveras blygsamheten av oro för ökad konkurrens?

Dustin

Dustin säljer IT-produkter för nära 10 miljarder årligen till nordiska små- och medelstora företag. Mestadels via webben. Det är en växande affär som ledningen förädlar marginalmässigt genom förvärv och ökat sortiment av egna produkter. Resultatet blir en stabil tickande maskin som levererar vinstökningar över 10 procent. Detta är egenskaper som förtjänar en hög värdering.

Nytt avsnitt av Börspluspodden

I detta avsnitt av Börspluspodden är temat billiga aktier. Ska man lockas av riktigt låga p/e-tal, hög direktavkastning eller kanske relativt sett billiga aktier? Det beror förstås på bolaget, enligt Börsplus poddare Peter Benson och Daniel Svensson som diskuterar Mekonomen, Collector, Enea, Byggmax, Bygghemma, Qliro, H&M och även hinner fladdrade förbi Ericsson och Telia.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer