De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Entella, Infrea, Collector, Link Mobility och Qliro. Börsplus följer också upp portföljen, Uppsidan och råden som publicerades för ett år sedan. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Uppsidan: April

Mars blev ingen höjdare för börsen men optimisten konstaterar att det betyder att många köpvärda aktier förblir attraktiva. Här listar Börsplus de aktier våra analyser indikerar att uppsidan är störst för tillfället. I toppen finns misstrodda småbolag som Wise, Björn Borg och Consilium. Men det börjar också bli gott om större bolag med hög kurspotential.

Portföljen: Mars

Mars blev en händelserik månad internationellt. Först med “handelskrig” efter att Donald Trump annonserat ståltullar, men ett krig som EU förefaller ha undantagits till slut. Orosmolnen i tech-sektorn blev till orkan när skandalen i Facebook uppdagades. Börsplus portföljinnehav påverkas inte direkt av ovan, men sett till månadens utveckling skulle man kunna tro det.

IPO-guide: Entella & Infrea

Entella: En IT-konsult i miniformat som söker notering på Aktietorget. Det finns nästan lika många frågetecken som antalet anställda.

Infrea: Ännu ett förvärvsbolag som vill köpa upp konjunkturstabila och välskötta småbolag. Modellen lockar med multipelarbitage och stabila kassaflöden som ger både värdetillväxt och utdelning om det vill sig väl. Visst kan det bli så. Men först hade vi önskat en rejäl rabatt.

Uppföljning av Börsplus råd

Kring denna period i fjol synade vi flera fastighetsbolag och bostadsutvecklare. Våra köpråd för Byggmästare Ahlström och Genova preferensaktie gick vägen samtidigt som vi fick fel i Tobin Properties. Vi hann också med råd för IT-konsulten Link Mobility, mätteknikbolaget Mantex och omsorgskoncernen Ambea, med två rätt och ett fel. Några av de andra bolagen som analyserades var: Magnolia, Victoria Park, D. Carnegie, Amasten, ALM Equity och Fingerprint.

Collector

Analytikerna är antagligen alldeles för positiva om Collector. Konsensusestimaten lär kapas framöver. Collectors aktie värderas å andra sidan så lågt att det vill till en kolsvart kreditmarknad för att se en markant nedsida från dessa nivåer. Börsplus huvudtes i Collector är att bolaget är duktiga på att ta in kunder och har konkurrenskraftiga kostnader. Tyvärr är vi inte alls säkra på att det räcker för att aktien ska bli bra att äga på kort sikt. Det känns inte bra att insiders sålt och en bankrörelse i riktig motvind skrämmer snabbt slag på börsen. Vi tar det säkra före det osäkra och dumpar aktien.

Link Mobility

Intäkter och vinst stiger för norska meddelandebolaget Link Mobility men aktien står och stampar. Under det närmaste året borde antingen vinsttrenden vända ned – eller kurstrenden upp. Det är lockande att spekulera i det senare.

Qliro

Som e-handelsbolag framstår inte Qliro som särskilt lyckat – ett intryck som förstärks av fredagens vinstvarning. Men desto värre är att man också kan sätta frågetecken för hur bra finansbolag Qliro kommer att bli. Anar man inte tidiga tecken på bromsad tillväxt? Samtidigt verkar inte konceptet locka nya handelspartners på löpande band precis. Med sådana farhågor på bordet lockar inte en låg värdering.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer