De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Gabather, Hennes & Mauritz och Spotify. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

Gabather

I höstas analyserade Börsplus forskningsbolaget Gabather och landade i ett säljråd. Sedan dess har börsvärdet halverats trots att kassan har stärkts genom en nyemission. Förväntningarna har alltså kommit ner och det finns skäl att vara mer positiv till Gabather. Vi tar bort säljrådet på aktien men noterar att finansieringen fortfarande är ett osäkert kort.

Hennes & Mauritz

Räkna med att H&M bommar sin prognos för 2018 på i stort sett alla punkter. Vare sig tillväxten online och för nya varumärken eller vinstmålet lär man klara av. Brasklappen är väl att svaga siffror kan se lite starkare ut när de räknas om till den svenska mjukvalutan. Räkna alltså med en vinstvarning senare i år. Det större bekymret är att H&M måste renovera i kapp samtidigt som branschtempot ökar. För att inte tala om alla vi rearåttor som gnager sönder prisbilden.

Spotify

Direktlistningen av Spotify nästa vecka innebär en stor svart låda för investerarna. Vad ska aktien värderas till? Den historiska toppkursen 132,50 dollar? Eller 2018 års bottennotering 90 dollar? Eller varför inte 200 dollar? Börsplus har räknat igenom caset och granskat hot och möjligheter och har en klar åsikt i frågan.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer