De senaste analyserna från SvD Börsplus

Läs vad Börsplus tycker om Axis, Studsvik, Ferronordic, Vitec, Swedbank, Wise Group, Oscar Properties (stamaktien och Preferens B), Fingerprint Cards, Ework och Lammhults.  För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, läs mer om ditt erbjudande via Nordnet nedan.

Axis & Studsvik

AXIS: Aktien är inte död, trots att Canon äger 87 procent av nätverkskamerabolaget från Lund. Tvärtom är den faktiskt billig. Vilket år som helst (?) kommer nog ett högre bud som övertygar även aktivistfonden Elliott om att släppa sina 10,1 procent.

STUDSVIK: Vi köper Axis till Börsplus portfölj och säljer samtidigt innehavet i Studsvik. Det har varit en oerhört seg historia men trots oräkneliga bakslag blev förlusten bara 5,5 procent. Där ser man värdet av att komma in till låg värdering.

Ferronordic & Vitec

FERRONORDIC: Exklusiv återförsäljare av Volvos anläggningsmaskiner i Ryssland som nu söker notering av sina stamaktier på börsen. Ryssland är inte lika iskallt som tidigare men frågan är om Ferronordic verkligen ska värderas i nivå med Volvo. Vi tycker inte det.

VITEC: Mjukvarubolagens motsvarighet till Indutrade kom med en rapport som sänkte kursen ett hack. Är det äntligen läge att plocka upp det kvalitativa men ständigt dyra bolaget?

Swedbank & Wise Group

SWEDBANK: Lite högre kostnader än väntat efter Payexförvärvet och allmän bostadsoro fick aktien att falla några procent. I övrigt var kvartalsrapporten bra. En direktavkastning över 6 procent gör aktien fortsatt köpvärd.

WISE GROUP: Börsplus tyckte vårens förvärv av Bright var just bright. Men sedan dess har Wise haft tre viktiga chefsavhopp. Det är dåliga nyheter som vi inte tycker avspeglas i kursen. Aktien är fortsatt billig men vi tar ut den ur Börsplus portfölj.

Oscar Properties & Oscar Properties Preff B-aktien

OSCAR PROPERTIES:
Ingen har väl undgått bostadsutvecklarnas kursmässiga haveri. Oscar Properties sticker ut. Nu handlas nämligen aktien tydligt under bokfört eget kapital. Vi lockas också av att gå emot den panik som börskursen nu ger uttryck för.

OSCAR PROPERTIES PREFERENSAKTIE B:
Preferensaktien av serie B handlas nu runt 480 kronor. Lite anmärkningsvärt eftersom preferensaktieägaren själv kan välja att få den inlöst för 500 kronor. Eller? Processen är minst sagt snårig. Det kan också bli så att Oscar vägrar lösa in och då blir man sittande med en onoterad inlösenaktie som å andra sidan ger en högre avkastning än den noterade preferens B-aktien.

Fingerprint & Ework

FINGERPRINT: Trots vinstvarning lyckas Fingerprint chocka med nya dåliga nyheter. Börsplus tror att börsvärdet kan falla ner mot 3 miljarder kronor.

EWORK: Konsultmäklaren levererar en ovanligt låg rörelsemarginal som sänker aktien 6 procent. Men på lite sikt ser vi ingen anledning till oro och tillväxten fortsätter imponera. Dessutom finns en klar chans att Ework börjar närma sig botten för bruttomarginalen. Då kan bolaget snabbt hamna i ett läge där den kraftiga tillväxten ger tydligt utslag på både rörelsemarginal och nettovinst.

Lammhults

Just som vi räknat med att möbeltillverkaren Lammhults skulle få stil på sina marginaler så blir det precis tvärtom. De åtgärder ledningen satt in har inte gett effekt. Bolaget är uppenbarligen mer av ett turn-around-case än vi trott på.

Vill du läsa hela analyserna och många fler? Läs mer om rabatten du får med Nordnets erbjudande på Börsplus

Så går SvD Börsplus råd

[infogram id=”0f98d882-b568-4414-bd94-fdbf729b33e5″ prefix=”Tf6″ format=”interactive” title=”Staplar uppföljning 23/10″]

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer