Hoppa till huvudinnehållet

De populäraste utländska aktierna

Handel med utländska aktier mer tillgängligt

En bra riskspridning i aktieportföljen innebär att man har flera aktier från olika branscher men också från olika marknader/länder. Med anledningen av det låga courtaget som nu råder för utländsk aktiehandel har denna diversifiering blivit allt lättare.

Här har jag har undersökt vilka aktier som är de vanligaste bland Nordnets svenska privatsparare samt noterat direktavkastningen och utvecklingen för aktien på ett och tre år. De populäraste aktierna är baserade på antal ägare och gällde vid utgången av november månad.

Vilka utländska aktier föredrar du?

/ Joakim Bornold, sparekonom på Nordnet Bank som du kan följa på twitter här.

*Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer