De mest intressanta utdelningsförslagen från svenska rapportsäsongen

månadsspara

De svenska börsbolagens rapportsäsongen för det fjärde kvartalet 2016 innebär bokslutskommuniké och därmed också styrelsens utdelningsförslag som ska beslutas på vårens årsstämmor. Finwire har valt ut ett antal intressanta utdelningsbesked i den stora mängd bokslut som har släppts hittills.

 

De pålitligaste utdelningshöjarna är fastighetsbolagen Castellum och Hufvudstaden som bägge höjt sina utdelningar 19 år i rad. Programvarubolaget Vitec har höjt 14 år i rad.
Teknikbolaget Fingerprint Cards förslår sin första utdelning någonsin för aktien som handlats sedan sommaren 1998.

 

Fyra jättar sänker utdelningen

 

Utdelningssänkningar är en tydlig signal om att ett bolag har problem och något som de flesta styrelser drar sig från att föreslå om det inte är nödvändigt. Här märks fyra bolag med varierande grad av kriser och problem. Telekomleverantören Ericsson kapar sin utdelning med närmare tre fjärdedelar. Teleoperatören Telia sänker utdelningen med en tredjedel. Medicinteknikbolaget Getinge sänker utdelningen för andra året i rad. Private equity-bolaget Ratos sänker utdelningen för andra gången på fem år.
Aktiekurserna och därmed direktavkastning är från fredag den 17 februari, klockan 15.00.
För de bolag som har flera aktieslag avses det mest omsatta aktieslaget. Växelkurserna
USD/CHF 8,88, USD/SEK 8,86 och EUR/SEK 9,45 har används för omräkning till kronor.

 

 

 

 

 

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Finwire
Finwire
Nyhetsbyrå

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
2 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2017-02-20 14:56

Bra inlägg och läst med intresse. Fråga: finns det en jämförelse mellan ex. Collector och Resurs ??
Tacksam
Tommy

Anonym
Anonym
2017-02-21 00:28

Atlas Copco är betydligt mer generöst än vad som framgår av er sammanställning. 3,40 kr delas ju ut under både vår och höst.