Hoppa till huvudinnehållet

#Sparpodden – Daxhumör och Hälsovård

#Sparpodden ep 123. Mycket att prata om i dagens podd. Hälsovårdssektorn växer på börsen vad skall man tänka på om man vill investera i den?. Humana är nästa notering i sektorn där Capio och Attendo redan finns med, ska man teckna?

ECB fortsätter att elda på, men hjälper det verkligen? Och hur kan det få DAX index att röra sig 5% på en dag? Vi plockar även upp Morgan Stanleys och Avanza Cerifikat som i en jämförelse i DI framstår som mycket dyra.

Och ett helt gäng lyssnarfrågor.

Lyssnarfrågor                        

Bra drag på lyssnarfrågorna! Kan vi inte bjuda in Paradox VD till Podden? Vad hände i Kinnevik egentligen när Christina Stenbeck lämnade som ordförande? Hur skall man se på blankning och aktielån?

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

 

 

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Joakim Bornold
Fd. Sparekonom Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-03-16 20:03

Bra av DI och bra att ni tar upp lurendrejeriet som pågår med “Avanza market” och möjligen er egen market. Jag har tidigare varit i kontakt med Nordnet om exakt detta. Nordnets kundtjänst blev ytterst irriterad på min fråga om hur det hängde ihop med “transparans” som ni säger er stå för. Ni hävdade att min fråga om att kostnader nu inte ens syns (som med courtage) inte var relevant, därmed basta. Det skulle inte prats om detta öppet, det var signalen till kunden. För ni kan enkelt redovisa kostnad, om ni vill. MEN konkurrens har pressat branschen till lögner… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-17 21:05

Hoppas DIs artikel gör att både Nordnet och Avanza och övriga banker blir tydligare med vad det kostar.

Anonym
Anonym
2016-03-17 08:29

Hej o tack för en bra pod! Har två funderingar: Jag gillar avgiftsfria indexfonder och har försökt jämföra Nordnets Superfonden Sverige med Avanza Zero. Nordnet-fonden ser ut att ha presterat bättre både på 1, 3 och 5 års sikt. Antar att det beror på att Avanza Zero speglar OMX30 och Nordnet-fonden speglar ett bredare index, som gått bättre. Nu undrar jag dels var man kan se fondens innehav (har inte lyckats hitta det), och dels varför den här jämförelsen så sällan görs? Tex har aktiespararna med Avanza Zero i sin rekommenderade fondportfölj när det verkar rimlgiare att ha med NN:s… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-17 21:03

hej hej vi tar med din fråga i nästa pod!

Anonym
Anonym
2016-03-17 09:29

Hej, här kommer en räntefråga ang bolån. Jag och min flickvän (båda 25 år) står snart inför ränteförhandlingar inför ett bolån om ca 1.8 milj. Vi båda tjänar helt ok, och tänkt att spara tillsammans ca 27 – 30 k i månaden. Detta vill vi till stor del investera i finansiella instrument, som aktier, fonder mm via Nordnet som har schyssta avgifter. För att få bästa ränta på bolån vill bankerna ofta att man blir “helkund” hos dem. Det dock ofta förknippat med högre avgifter på sparprodukter och därför vill ja helst undvika vårt sparande där. Vad ska man tänka… Läs mer »

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-17 21:02

Hej, tar med den i podden!

Anonym
Anonym
2016-03-17 19:45

Hej, går det att teckna Humana innan börsintroduktion via Nordnet eller är det redan försent?

Mvh
Comp

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2016-03-17 21:02

Sista dag imorgon fredag!

Anonym
Anonym
2016-03-21 10:08

Hej, Tack før en bra podd, var orolig i starten efter era føregångare men med tanke på hur deras førsta avsnitt var så var det sjælvklart att ge er en chans som ni också tagit. Nu til min fråga; Satt under en middag i helgen och diskutera med en væn som jag upptæckte hade samma intresse som mig men med helt annan strategi. Vi kom in på indexfond/fond vs. investmentbolag och framførallt Berkshire Hathaway. Vi diskutera det lite och såg på några diagram som visade att S&P500 hade fått storspø av Berkshire Hathaway en længre period. Men då ær kanske… Läs mer »

Anonym
Anonym
2016-03-22 13:42

Många oroas över de fallande råvarupriserna.
Det är enkelt att förstå att vissa direkt kopplade branscher och länder får det svårt men finns det något logiskt resonemang varför detta skulle vara dåligt för världsekonomin som så många tycks tro?

Om man ser på fallande råvarupriser ur ett historiskt perspektiv sedan forntid fram tills modern tid, tycks det nästan alltid gynnat och stimulerat ekonomisk tillväxt.