Hoppa till huvudinnehållet

”Nu höjer vi vårt bolån från 600 000 till en miljon – med samma månadskostnad”

Frivid42 är inte bara berömd på Shareville, utan också bloggare och pensionär redan vid 39. Jag har fått några minuter med spararen som allra mest drivs av frihet.

Trevligt att träffas, Fravid42! Du har ju varit Private Banking-kund här ganska länge nu. Hur började allt?

Det gick långsamt i början. Eftersom vi lagt mycket pengar på att amortera och samtidigt inte haft möjlighet att flytta över tjänstepensioner, har det tagit ett tag för oss att få ihop ett tillräckligt stort kapital.

Men ni sparande på, du och din fru, och fick ihop ert kapital till slut?

Ja, men då var jag ändå misstänksam. För tio år sedan jobbade jag utomlands, och i samband med det fick jag ett Private Banking-erbjudande från min dåvarande bank. Det innebar höga avgifter och en möjlighet att placera pengar i Luxemburg. Vi avstod då. När vi lite senare tittade på Nordnets tjänst insåg vi att den är mycket bättre, eftersom Private Banking-kunderna får ett lägre pris. Det hoppade vi självklart på.

Vårt erbjudande består av rabatterat courtage, lägre utlåningsränta, aktietips från proffs och mycket mer. Vad uppskattar du mest?

Rabatterat courtage var avgörande för oss. Med tiden har vi upptäckt långt fler fördelar och vi kommer till exempel snart att flytta bolånet till Nordnet.

Kul att höra! Berätta hur era tankar har gått.

Såhär. Storbankerna är inte intresserade av att ge oss en bra ränta eftersom vi har för lite lån. Ni vänder på det och ger oss ett bättre pris för att vi har låg belåningsgrad och sparat kapital. För oss betyder det att vi kan höja vårt bolån från 600 000 kronor till 1 miljon och betala samma månadsränta.

Ser ni bolånet som ett traditionellt lån, eller ska ni använda pengarna till något annat?

Eftersom vi har ett sparkapital som vida överstiger vårt bolån, antar jag att man kan hävda att vi lånar för att investera. Den belåning vi nu tar upp via Nordnet, kommer att användas till en extra buffert för framtida investeringar. Det blir kanske ytterligare ett hus på tomten, till exempel.

Framtiden får utvisa. Innan vi slutar vill jag gärna höra om du har något spartips till oss andra?

Jag skriver ju en blogg där jag berättar hur medelinkomsttagare kan spara 50, eller ända upp till 70-80 procent, jämfört med en normal hushållsbudget. Om jag får ge ett enda spartips handlar det om att leva lokalt. Att bo på en plats där det mesta man behöver och vill göra finns på gång- och cykelavstånd. På det viset så kan man minska sina transporter, vilket sparar både pengar, tid och miljö. Om man kan utöva sitt yrke och sina fritidssysselsättningar inom några mil från hemmet har man kommit långt i att optimera livet, tycker jag.

Tusen tack för att du tog dig till. Lycka till i framtiden!

Tack Eva!

/Eva Trouin, Sverigechef Nordnet

 

Nyfiken på mer information?

Läs mer om Nordents Private Banking-erbjudande här. Och mer om bolånet här.

Du kan följa Fravid42 på Shareville här. Och på Twitter här.

Här hittar du hans blogg.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se.

 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer