Hoppa till huvudinnehållet

Dags för utbetalning i ”Return Initiative” – Nordnets och Öhmans miljö- och klimatinitiativ

Inom ramen för The Return Initiative donerar vi på Nordnet tillsammans med våra största ägare, Öhman, 0,10 kronor per aktieaffär som görs på vår plattform under 2022. Donationen fördelas mellan tre organisationer som alla arbetar med att lösa utmaningar kopplade till miljö och klimat. Det är våra kunder som röstat om hur pengarna ska fördelas.

Under första kvartalet gjordes totalt 6 342 400 affärer på vår plattform, vilket betyder att bidraget till medverkande organisationer för årets första tre månader blir 634 240 kronor. Dessa fördelas enligt följande:

  • Håll Sverige Rent får 187442 kronor
  • KTH Climate Action Centre får 219919 kronor
  • Stiftelsen för Östersjölaxen får 226879 kr

Return Initiative är Nordnets sätt att visa att alla kan göra någonting för att tackla de klimatutmaningar vi står inför, och faktiskt påverka världen i en positiv riktning. Förhoppningsvis kan detta inspirera andra företag att tänka i liknande banor.

Sparare som gör skillnad

Nordnets kunder har nu sagt sitt om hur de tycker att donationerna ska fördelas, och det blir spännande att se hur organisationerna väljer att omsätta våra bidrag i praktiska handlingar. Så här sa organisationerna själva när vi träffades häromdagen:

– Vi vill rikta ett stort tack till Nordnets sparare. De här pengarna gör stor skillnad i arbetet mot nedskräpningen. Vi har dessutom fått ett önskemål om att översätta information om allemansrätten till ukrainska, till de barn som nu har flytt kriget och kommit till Sverige. Vi hoppas kunna använda donationen till det, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

– Nordnets initiativ är viktigt för KTH eftersom det kommer bidra till att nya forskningsprojekt kan startas, som annars inte hade kunnat förverkligas. Dessutom kommer KTH med Nordnets och Öhmans stöd kunna stärka arbetet med att bygga upp en kunskapsbank för gymnasieelever, studenter och allmänheten, säger Karin Larsdotter, vice föreståndare förKTH Climate Action Centre.

– Vi är överväldigade av det här initiativet och vill rikta ett stort tack till alla som röstat på oss. Genom donationen från Nordnet och Öhman tillsammans med andra insamlade medel kan vi fortsätta arbetet för att freda och skydda vår vilda lax och vår vilda öring, säger Thomas Johansson, generalsekreterare Stiftelsen för Östersjölaxen.

Vi kommer att följa organisationernas arbete med stort intresse, det är ett som är säkert. Tack alla sparare – tillsammans gör vi skillnad!

/Martin, Sverigechef på Nordnet

Läs mer om Return Initiative och de olika organisationerna här

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer