Hoppa till huvudinnehållet

Dags att knyta ihop säcken för detta året.

Ja, hur skall man egentligen kunna summera detta, så otroligt ovanliga, år. På börsen har det inneburit rejäla berg-och-dalbanor för den långsiktige och otroligt många saftiga lägen för den kortsiktige. Att under mars/april månad få volatilitet som på Spotlight men med en rejäl likviditet gav fina lägen till att göra många riktigt bra trades för den kortsiktige.

Handel hos våra aktivare kunder

Året har ju som sagt inneburit ovanligt många bra lägen för att kunna handla kortsiktigt, tvåsiffriga rörelser i riktigt stora bolag hör inte till det normala. Låt oss kika lite på hur handeln har sett ut under året för våra ett par tusen av våra mest aktiva kunder.

Mest omsatt i kronor
1. Tesla
2. Atlas Copco A
3. Powercell
4. Evolution Gaming
5. Swedbank
6. Ericsson
7. Hennes & Mauritz
8. Kancera
9. Volvo
10. SAS

I år så var Tesla den mest omsatta aktien med råge bland våra aktiva kunder, i kronor och ören, fem gånger högre än nummer två på listan, Atlas Copco. Ett antal bolag som finns med på denna lista har varit mycket omtalade i år, exempelvis SAS som har haft ett svårt år då resandet har minskat kraftigt under året på grund utav den rådande pandemin. SAS aktie hamnar på den tionde mest omsatt aktien i kronor och öre i år bland våra aktivare kunder.

Flest antal affärer
1. Kancera
2. SAS
3. Powercell
4. Evolution Gaming
5. Scandic Hotels
6. Atlas Copco A
7. Norwegian
8. Spectrum One
9. Oasmia Pharmaceutical
10. Sinch

Vidare till faktiska affärer gjorda, alltså trades och inte i rena kronor och ören. I toppen är det väldigt jämnt mellan de två aktier som våra aktiva kunder gjort flest antal affärer i, Kancera och SAS. På fjärde plats hittar vi mångas favoritaktie Evolution Gaming, följt utav Scandic Hotels vars verksamhet, likt SAS, har haft ett tufft år i sviterna av Coronaviruset. Några aktier som dyker upp i denna lista jämfört med listan ovan är Norwegian, ytterligare ett bolag som haft det tufft i år, Spectrum One som varit en liten snackis i år, och Sinch som har varit en väldigt populär aktie i år.

Mest NettoköptMest Nettosålt
1. NEL1. Latour
2. Atlas Copco A2. Nokia
3. Norwegian3. Swedbank
4. Lundbergföretagen4. Atlas Copco B
5. AstraZeneca5. ABB
6. BioArctic6. Neonode
7. ABB7. SBB
8. Svenska Handelsbanken8. Scout Gaming
9. SKF9. Opus Group
10. Micro Systemation10. SEB A

Vi avslutar med mest nettoköpt och nettosålt. I topp för mest nettoköpt hittar vi norska NEL följt av Atlas Copco och Norwegian. På säljsidan hittar vi Investmentbolaget Latour i topp följt av Nokia och Swedbank.

Stort tack för i år, jag hoppas att 2021 blir ett mycket bättre år för oss alla på många sätt.

God Jul & Gott Nytt år!

/Axel

Twitter
Instagram

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet som du hittar i orderläggningsfönstret samt på fondens produktsida på nordnet.se

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer