Hoppa till huvudinnehållet

Dags att fylla på med färska köpcase

Läs vad Börsplus tycker om MSAB, Fastpartner Pref, Polygiene, Zwipe, PledPharma, Avanza, ISS, Oriflame, Mekonomen samt portföljförändringar. För att kunna läsa alla analyser krävs en prenumeration på Börsplus, se erbjudandet via Nordnet längst ner.

MSAB

Kriminalteknologibolaget Micro Systemation har vuxit fint senaste åren. 2018 har det dock gått trögare. Kan tillväxten återigen ta fart under 2019? Och vad händer med lönsamheten?

Fastpartner Pref

Den låga direktavkastningen på Fastpartners preferensaktie indikerar att börsen ser detta som den preff med allra lägst risk. Vi håller inte med och det gör inte heller obligationsmarknaden.

Polygiene

Odörkontrollbolaget Polygiene har haft en stökig resa på börsen. Tillväxten har tidvis varit hög och potentialen känns kittlande. 2018 blev ett uselt år med dålig tillväxt och ledningsförändringar. Blir det bättre i år?

Zwipe

I onsdags var sista dag att teckna aktier i noteringen av det norska biometribolaget Zwipe, med många svenska ägare och Jörgen Lantto som ordförande. Den långsiktiga knäckfrågan tror vi är om priset på Zwipes produkt kan komma ner tillräckligt mycket på kort tid.

PledPharma

PledPharma har inlett kliniska fas III-studier för läkemedelskandidaten PledOx som skyddar mot de perifera nervskador som ofta uppkommer i samband med cellgiftsbehandling vid tjock- och ändtarmscancer. Risken är hög men värderingen är låg jämfört med andra bolag i samma fas.

Avanza

Nätmäklaren skulle utan tvekan kunna trefaldiga marknadsandelen och fortfarande ha utrymme kvar att fortsätta växa. Det lockar. Men en resultaträkning som är känslig för sämre konjunktur och börsoro rimmar inte med värderingen på 30 gånger vinsten.

ISS

Efter ett dåligt 2018 av vanligtvis så stabila ISS tar ledningen krafttag för att renodla affären. Börsen verkar luta åt att försämringen är bestående. Det ger aktien hyggliga odds.

Oriflame

Kosmetikabolaget går ut med preliminära siffror för avslutningen på 2018 som ogillas av aktiemarknaden. Aktien är återigen nedslagen till så låga multiplar att ett chansköp lockar.

Mekonomen

Reservdelskedjan vinstvarnar med budskapet att rörelseresultatet i fjärde kvartalet blir 40 procent lägre än förra året. Aktien faller 16 procent på beskedet. Resultatet är svagt i hela koncernen och utdelningen hänger nu i farozonen. Det ligger nära till hands att ge upp om Mekonomen – men prislappen lockar för den som fortfarande vågar hoppas på bättring.

Portföljförändringar: Årets första affärer

Det som inte händer är också värt att notera. Därför börjar vi dra öronen åt oss vad gäller ett av Börsplusportföljens mindre innehav. I Buy&Hold-portföljen är det dags att fylla på med färska köpcase.

Vill du läsa analyserna och mycker mer? Läs mer om Börsplus och rabatten du får med Nordnets erbjudande. 

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer