Hoppa till huvudinnehållet

Coronakrisen – vi erbjuder företag premieuppehåll

Den ekonomiska härdsmälta vi befinner oss i är skoningslös. Privatpersoner, företagare och anställda drabbas alla av coronavirusets framfart.

De senaste dagarna har flera företag med likviditetsproblem hört av sig till oss. Antingen är man orolig för hur länge det ska hålla, eller så är krisen redan ett faktum. Av naturliga skäl behöver man som entreprenör och arbetsgivare se över alla poster och omfördela sina resurser. Där kan tjänstepensionsavtalen vara en av de delar man ser över.

För att hjälpa företag runtom i landet erbjuder vi nu möjligheten att göra ett uppehåll i premieinbetalningarna. Vår rekommendation är att man i möjligaste mån fortsätter att betala premien för riskförsäkringarna för att inte försämra försäkringsskyddet för de anställda. Man väljer dock själv om man enbart vill göra uppehåll i pensionssparandet eller både riskförsäkringarna och pensionssparandet.

Premieuppehållet görs under sex eller tolv månader. Vid premieuppehåll i riskförsäkringarna kan de anställda återanslutas till samma ersättningsnivåer som innan uppehållet mot intygande om full arbetsförhet.

Tjänstepension är viktigt, för arbetsgivare och för arbetstagare. Det vet våra företagskunder. Men det blir inte alltid som man tänkt sig, och det är vår skyldighet att underlätta för våra kunder så långt det är möjligt.

Är du företagare med likviditetsproblem? Ring oss, så hjälper vi dig.

/Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer