Hoppa till huvudinnehållet

Comeback på Nordnetbloggen

Hej Nordnetbloggen! Tro det eller ej men det här är faktiskt comeback för mig på Nordnetbloggen. Det första inlägget skrev jag redan i början av juli 2014 men sedan dess har mycket hänt. Som tur är så är inläggen borttagna och nu har jag möjlighet att börja om på ny kula! Det känns roligt!

För er som inte känner till mig så är jag en 27årig dalmas och arbetar heltid som daytrader. I höstas fick jag möjligheten att sätta mig ned tillsammans med Joakim Bornold, Nordnet Sparekonom, så vill ni lära känna mig lite mera och hur jag började min resa som daytrader hänvisar jag er till youtubeklippet

Är du intresserad av varför jag jobbar som daytrader så beskrev en kollega till mig, Boartrader, det väldigt bra i sitt första inlägg här på Nordnetbloggen. Där pratar han lite om vad det är som lockar i arbetet som daytrader.

Här på Nordnetbloggen kommer jag att skriva om alla delar som behövs för att lyckas med din trading. Det kan vara allt ifrån vilka praktiska saker som behövs som terminal, bra courtagedeal till att diskutera psykologin i trading. Innehållet kommer delvis i traditionellt blogginlägg men också i Nordnet Talks.

Jag har planerat in en agenda där jag kommer försöka beröra delarna i jobbet som trader, allt för att du som läsare ska inspireras för att bli en bättre trader. Men är det något ämne som du är intresserad av att höra mer om, eller om du undrar någonting är det bara att kommentera på inlägget.

Till en början skulle jag vilja prata kort om att följa andras rekommendationer och strategier och varför det är viktigt att ha en egen strategi som grund att stå på. När jag tar en trade eller position som någon annan rekommenderat eller pitchat om har jag först och främst inte självförtroende att låta den positionen få en riktig chans. Får jag en dålig start i traden är risken att jag säljer mina aktier för tidigt för att undvika en större förlust och agerar utifrån min rädsla. Och det är här varför den egna analysen är så viktig. Viktigt för dig och viktig för mig. Vad var egentligen planen? Ha en plan!

Är du ny inom trading och lite vilsen inom ditt tillvägagångssätt på börsen är det inga konstigheter. Trading handlar mycket om trial and error. Testa, gör fel, utvärdera, förbättra och gör om. Jag har utan tvekan gjort fel fler gånger än rätt, det tar tid att hitta ett vinnande koncept. Det gäller att försöka tänka långsiktigt i sin trading även om man placerar kortsiktigt. Försök att låta bli att jämföra mot andra, det är utifrån din strategi och din riskvilja som du ska få fram det bästa resultatet!

Vi hörs!

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
0 Kommentarer
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer