Hoppa till huvudinnehållet

Coinbase (COIN) börsnoteras idag

Kryptovalutor har fått mycket uppmärksamhet senaste året och nu börsnoteras Coinbase som sysslar med växling av just Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor. De är en av världens största plattformar för krypto och idag börjar aktien handlas på Nasdaq under tickerns COIN

Bitcoin

Priset har verkligen rusat det senaste året och handlas just nu kring 64 000 dollar för en bitcoin (BTC). I svenska kronor är det över en halv miljon för varje bitcoin och uppgången senaste året är över 800%.

Kursrusningen just nu påminner en del om den vi såg i slutet av 2017/början 2018 då det var en “hype” kring kryptovalutor. Sen hade priset några år av stiltje för att nu ta fart igen.

Coinbase

 • Coinbase är en amerikansk kryptobörs, vilket ger kunderna möjlighet att handla med kryptovalutor så som Bitcoin, Ethereum och många andra.
 • Man har verksamhet i över 100 länder.
 • Över 56 miljoner verifierade användare.
 • 1700 anställda och över 200 miljarder dollar i asset under management på plattformen.
 • Företaget grundades 2012 av Brian Armstrong (VD) och Fred Ehrsam. Brian Armstrong har tidigare arbetat hos Airbnb och Fred Ehrsam hos Goldmann Sachs.
 • I samband med noteringen så kommer börsvärdet vara närmare 100 miljarder USD enligt Marketwatch
 • Detta är en direktlistning vilket betyder att bolaget inte tar in nytt kapital i samband med noteringen, utan bara gör aktien tillgänglig för handel via Nasdaq. Likt Spotify gjorde 2018.
 • Första handelsdag förväntas vara idag 14 april kring 15.30 när amerikanska börsen öppnar.
 • Ticker:COIN
 • Största aktieägare är Brian Armstrong med 39,6 miljoner aktier
 • Läs mer på deras investor relation
 • Fun fact: Coinbase heter den första transaktionen i varje nytt block i blockkedjan Bitcoin. Denna transaktion är det som “skapar” nya bitcoin till den miner som har tagit fram blocket.

Aktien hittar du här – Ticker: COIN

Hur tänker du kring kryptovalutor och Coinbase. Dela gärna dina tankar i kommentarsfältet.

Vi vill bara påminna om att börsen ger och tar. Även om sparande i aktier och fonder gett historiskt god avkastning över tid finns inga garantier för framtida avkastning.

Det finns risk att du inte får tillbaka de pengar du investerat.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer. Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

Subscribe
Notifiera mig om
guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2021-04-14 14:34

Tjena. Kommer COIN gå att handla direkt när börsen öppnas eller kan det vara så att Nasdaq släpper igång handeln någon annan tid? Tack!

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-04-14 15:49

Är ännu inte igång. Så handel börjar när Nasdaq släpper på.

Anonym
Anonym
Svara till  Anonym
2021-04-19 15:47

Så det kommer gå att handla den här men inte Bitcoin Group på Xtera för det är kryptorelaterat utanför Norden (fick mail om att mina kommer tvångsförsäöjas) Vad är logiken? Båda bolagen äger främst kryptobörser.

Anonym
Anonym
2021-04-19 15:50

Låter som ni inte kommer blockera denna för handel. Men ni tvångsförsäljer mina Bitcoin Group på Xtera som också främst är en kryptobörs för man inte får ha kryptorelaterade innehav utanför Norden längre hos er säger ni…

Anonym
Anonym
2021-07-05 14:36

ja det är jättekul nästa bedömning är dom små problem som coop och sj har med sina krypterade hårddiskar och det fsktum att man kräver lösensumma i bitcoin .. men det är väl inget problem detta företag kan ju växla mellan fom olika coinen . ller tror idioterna att coop lägger sig platta på marken med sj . i förhoppning om att det kontantfria sammhälet behöver inga pengar