#Sparpodden 120 – Carolina Neurath om HQ kraschen och grävande murvlar

#Sparpodden ep 120. I veckans avsnitt får vi besök av Carolina Neurath som är aktuell med både HQ rättegången men även med sin nya roman Fartblinda. Det blir ett samtal om HQ kraschen förstås men också om finansmarknaden och journalisternas roll i den. Hur är det att granska finansvärlden och hur ska man agera som bolag när journalister som Carolina ringer upp?

Självklart kör vi lite lyssnarfrågor också!

Lyssnarfrågor                        

Skoj att ni skickar in så många frågor! Vi plockar upp ett par av dem den här gången men lovar att ta med lite fler nästa vecka, då Sparpodden kör en sportlovsspecial från Åre.

Sparpodden kan du lyssna på via Podcaster, Soundcloud och massor av andra podcast-appar till din telefon!

Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt?

Sparpodden baseras på lyssnarnas frågor och önskemål. Vad vill du att vi pratar om i nästa avsnitt? Lämna gärna kommenterar här eller ställ frågor till oss på Twitter under hashtagen #sparpodden.

Hälsningar,

Jocke Bornold, Sparekonom på Nordnet, som du kan följa på Twitter här.

Finansiella instrument kan både öka och minska i värde. Det finns en risk att du inte får tillbaka de pengar du investerar.

Är du inte Nordnetkund? Kom igång med ditt sparande här!

I kommentarsfältet nedan kan du som läsare kommentera innehållet i detta blogginlägg och ta del av andra läsares kommentarer. Kommentarsinnehåll representerar således inte Nordnets åsikt. Nordnet granskar inte kommentarer innan de publiceras, men vi kommer att ta bort olämpliga kommentarer för det fall sådana förekommer.
Vill du veta mer om hur Nordnet behandlar dina personuppgifter, klicka här.

guest
5 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest gillade
"Inline" feedbacks
Se alla kommentarer
Anonym
Anonym
2016-02-24 16:01

Hej och tack för en grym podd! Jag är 18år, och har på senare tid blivit väldigt intresserad av finans och börsen, och det är något som jag kan tänka mig att jobba med. Men jag är osäker på om jag är tillräckligt motiverad för att plugga. Är det ett måste att ha pluggat på universitet för att kunna arbeta inom finans? Just specifikt vad inom finans vet jag inte, eftersom jag tycker hela köret är så spännande 🙂

Anonym
Anonym
2016-02-24 19:13

Hej,
Tack för riktigt bra podd! Keep up the good work!

Vilka fastighetsaktier och investmentbolag tycker ni ser attraktiva ut i dagsläget?
Vad tror ni om Fortum efter den tunga nedgången på ca 40% under det senaste året?

Anonym
Anonym
2016-02-25 15:22
Anonym
Anonym
2016-03-01 18:14

Funkar berkshire hathaway som en fond i det perspektivet att de bara får nytt kapital då de får utdelning? Jag läste någonstans att de får en del av de underliggande företagens inkomst, men det kan väll inte stämma? hur fungerar ett konglomerat?

Anonym
Anonym
2016-03-02 10:42

Eftersom det återigen pratades investmentbolag I podden måste jag passa på att tipsa om http://www.ibindex.se som följer utvecklingen bland Stockholms börsens investmentbolag.